Samantha Fox

Samantha Fox om sorgen efter flickvännens död

Av: 

Linn Elmervik

NÖJE

Stjärnan: ”Tar lång tid att komma över sådant här”

Hon har förlorat sin livskamrat och hittat kärleken på nytt i Norge.

För Nöjesbladet berättar den ständigt Sverigeaktuella sångerskan Samantha Fox, 50, om de senaste årens känslomässiga berg-och-dalbana.

– De sista två åren innan hon dog var absolut svårast, säger hon.

Samantha Fox ringer upp från Norge.

Hon har rest dit för att jobba, men stannat några extra dagar för att umgås med nya flickvännen Linda Birgitte Olsen.

– Det är väldigt privat och nytt just nu. Men jag är väldigt lycklig och hon är en underbar tjej. Jag är lycklig, det är det viktigaste, säger 80-talsstjärnan om den omskrivna kärleksrelationen.

I augusti förra året förlorade sångerskan sin manager och flickvän sedan 13 år tillbaka Myra Stratton i cancer. Sedan dess har mycket handlat om att lära sig att hantera sorgen.

Skriver musik om känslorna

– Det har varit tufft såklart. Såna här saker är alltid tuffa. Du måste bara klara av det och vara stark. Hon sa till mig att jag skulle fortsätta vara den personen jag är och vara positiv. Men det är förstås väldigt sorgligt, det tar lång tid att komma över sådant här.

Det går bättre för varje dag.

– De sista två åren innan hon dog, när hon var väldigt sjuk och led, var absolut svårast. Hon ville att jag skulle gå vidare i livet och det är det jag gör nu. Allt vi har kämpat för de senaste 16 år sedan vill jag fortsätta med och göra det för henne, säger hon.

Nu jobbar Samantha Fox parallellt med ett nytt album och självbiografin hon skriver tillsammans med svenska Martin Svensson och Leif Eriksson.

Kommer till Göteborg

Förhoppningen är att båda ska släppas i början av nästa år.

– De senaste två åren har varit väldigt händelserika för mig. Jag skrev albumet och boken medan jag gick igenom allt. Mycket av mina minnen reflekteras i låtarna.

80-talsikonen har varit en flitig Sverigebesökare de senaste åren.

Den 16 november är hon tillbaka för att gästa ”En Talk Talk Show” med Stefan Odelberg på Restaurang Trädgårn i Göteborg.

– Jag har sett det på youtube och tyckte det verkade jättekul att jag får sjunga med liveband. Jag kommer att göra några av mina hits men jag skulle vilja sjunga några nya också, för att visa vad som kommer i framtiden, säger hon.

Kärleken till Sverige föddes när Samantha Fox spelade in kultförklarade ”Solstollarna” 1987.

– Ända sedan dess har jag inte slutat åka hit, jag har en väldigt lojal fanskara här. Skandinavien har blivit som mitt andra hem.

ANNONS

Muminmuggarna ABC finns nu åter att beställa i duopack! Förbeställ dina muggar redan idag.

Extern länk från Nordic Nest

Gå till butiken

Publisert:

LÄS VIDARE

Samantha Fox: ”Man kan fortfarande vara vacker när man blir gammal”

ÄMNEN I ARTIKELN

Samantha Fox

Stefan Odelberg