Elisabeth Andreassen om stödet efter makens död: ”En väldig tröst”

NÖJE

”En obeskrivlig saknad”

1 av 2 | Foto: Elisabeth Andreassen.

Tor Andreassen, man till artisten Elisabeth Andreassen, 58, dog av en hjärtattack i måndags.

Nu berättar Elisabeth för första gången om den chockartade förlusten.

– Det är en väldigt tröst att så många har visat sitt stöd, säger hon till Nöjesbladet.

Elisabeth Andreassens make Tor Andreassen dog plötsligt av en hjärtattack under måndagsförmiddagen. Han blev 64 år gammal.

Nu berättar den norska sångerskan om sorgen med egna ord. I ett inlägg på Facebook beskriver hon situationen.

”Min kära Tor. För en obeskrivlig saknad. Vi ska ta hand om din båt och oss själva i din ande. Du gav oss allt som är värt att ha i livet”, skriver hon.

Hon riktar också en hälsning till sina närmast anhöriga.

”En tsunami av kärlek”

”Tack till alla som har stöttat oss under dessa tuffa dagar. Tack till alla våra vänner som är till fantastisk hjälp. En tsunami av kärlek flödar över flickorna och mig. Det är en stor tröst att Tor var så älskad. Vi kommer alltid att älska dig”.

När Nöjesbladet når Elisabeth Andreassen berättar hon att familjen fortfarande är i stor sorg, men att stödet från allmänheten har varit till stor hjälp.

– Jag blev chockad över uppslutningen kring facebook-inlägget. Videoklippet har ju setts av över en halv miljon människor. Det ger en väldig tröst att så många vill visa sitt stöd, säger hon.

Begravningen kommer att hållas i Ullern kyrka i Oslo på tisdag, rapporterar norska TV2. I dödsannonsen uppmanas begravningsgästerna att bära ljusa kläder.

Elisabeth och Tor Andreassen träffades genom gemensamma vänner 1992. De gifte sig två år senare. Tillsammans har de döttrarna Anna, 21 och Nora, 19.

ARTIKELN HANDLAR OM