Katrin Zytomierska svarar på kritiken: ”Människor är helt dumma i huvudet”

avMathilde Albinsson

NÖJE

Katrin Zytomierska tyckte det var opassande när en kvinna drog upp tröjan över magen och tog en insulinspruta på en hamburgerrestaurang.

Hon fick skarp kritik från såväl fans som Hasse ”Kvinnaböske” Andersson.

Nu svarar Zytomierska.

”Vet ni vad jag är trött på er”, skriver hon på Instagram.

Katrin Zytomierska beskriver i senaste avsnittet av sin podcast ”Mitt i livet” ett restaurangbesök där hon såg en kvinnlig gäst ta en spruta vid bordet.

Hon reagerade starkt på det.

– Det var väl kombinationen av att se den här jättesprutan och se hennes jättetjocka mage och se den här sprutan tryckas ner i magen, säger hon i podcasten.

Katrin Zytomierska, som lider av sprutfobi, tror att kvinnan har diabetes.

Fick kritik av Hasse ”Kvinnaböske” Andersson

I sociala medier har Zytomierska fått massiv kritik. Flera menar att hon bidrar till fördomar kring sjukdomen med sitt uttalande. Och även Hasse ”Kvinnaböske” Andersson, som tidigare berättat om sin diabetes för Nöjesbladet, såg rött efter utspelet.

– Jag tycker att om man skapar debatt så borde man kanske sätta sig in i hur de människor det gäller har det. Det finns många, många människor som måste ta det direkt i samband med sin måltid, säger artisten, som har diabetes typ 2.

Zytomierska: ”Jag väljer att exkludera er”

Nu svarar Katrin Zytomierska på kritiken.

”Människor är missnöjda, bittra, helt dumma i huvudet och letar efter saker att uppröra sig över. Men vet ni vad jag är trött på er. Jag skriver inte här och berättar om mitt liv för att ni ska sitta hemma och ha något att förvränga och spy ut ert skit på. Jag har kommit till en grym punkt i mitt liv där jag väljer att exkludera er. Ni är inte välkomna här”, skriver hon.

Hon förklarar därefter att hon inte uttalade sig på grund av sin sprutfobi, däremot slår hon ett slag för hur viktigt hon tycker det är att sköta sin hälsa.

”Jag tycker naturligtvis otroligt synd om alla sjuka människor. Jag önskar ingen en sjukdom och naturligtvis går inte min sprutfobi före en sjuk människas behov. Men att jag ska äta middag med min son och ha en skrikande kvinna över mitt huvud som drar upp sin tröja och sätter en spruta i sin mage? En överviktig uppenbarligen sjuk kvinna. Det tycker jag är opassande och det får jag tycka”, skriver hon.

Kommer blocka följare

Katrin Zytomierska poängterar att varken hon, eller någon annan heller, med säkerhet vet om kvinnan ifråga faktiskt har diabetes.

”Jag är av den starka åsikten att man ska ta hand om sin hälsa och inte äta pommes och dricka fanta till middag om man är överviktig. Jag står för det.”

Hon låter därmed meddela att hon kommer blocka de följare som skrivit negativa kommentarer på hennes Instagram.

”Jag kommer låta alla era kommentarer att stå kvar. För att ni ska skämmas över att ni väljer att missförstå för att få avreagera er. Däremot kommer jag att blocka er. När mina barn somnat ska jag ta mig tid och utesluta er från MIN plats. (Hoppas nu att jag kan förstå hur man blockar!)”

Foto: Per-Olof Sännås
Katrin Zytomierska.

Här är kändisarna som också har podcasts 00:45
ARTIKELN HANDLAR OM