Fiske är temat i nya kändisprogrammet

avLouise Åström

NÖJE

Ska försöka få napp och ha djupa samtal

1 av 2 | Foto: KANAL 5
Titiyo och Claes ”Svartzonker” Claesson i ”Fiskefeber”.

Fiske, djupa samtal och matlagning.

Det är temat i nya tv-programmet ”Fiskefeber” på Kanal 5 där profilen Claes ”Svartzonker” Claesson fiskar med kändisar.

– Det blir väldigt ärligt, på riktigt och personligt, säger han.

Fiske är ett intresse som engagerar många. I höst har det nya tv-programmet ”Fiskefeber” premiär på Kanal 5. Där kommer tittarna få följa fiskeprofilen Claes ”Svartzonker” Claesson, som bland annat har fiskat med Zlatan. I programmet fiskar Svartzonker tillsammans med svenska kändisar.
– Jag tar med mig en härlig människa och så åker vi ut och fiskar, bygger lite beten och lagar lite mat på fisken vi fångat. Sedan snackar vi om livet, säger han.

Utlovar personliga samtal

Svartzonker berättar att en båttur öppnar upp möjligheter för personliga samtal mellan honom och gästerna.
– Att sitta två personer i en båt är ungefär som att sätta två människor i ett litet rum. Efter ett tag blir det så tråkigt eller intressant så att man öppnar upp sig. Det bjuder in till ett samtal kan man lugnt säga. Det blir väldigt ärligt, på riktigt och personligt.

Är överraskad av gästerna

Kändisarna som ska vara med är bland annat Titiyo, Tina Törner, Lars Ohly och Anders ”Arga snickaren” Öfvergård. Flera av gästerna har imponerat på Svartzonker, trots att de inte fiskat förut.
– Jag blev överraskad av att alla har vinnarskalle. I fiskesvängen kallar vi det för pannben. Du får ibland kämpa ordentligt för att få en firre.

Programmet kommer enligt Svartzonker att hålla sig inom Norden. Destinationer som besöks är bland annat Nordnorge, Lappland, Blekinge och Gotland.

Om Zvartzonker

Claes ”Svartzonker” Claesson är 46 år. Idag jobbar han med fiske och gör handgjorda beten. Tidigare var han krogägare. Smeknamnet ”Zvartzonker” är egentligen ett flugmönster. Enligt Svartzonker själv är det ett lätt mönster att binda som han ofta fiskat med.

ARTIKELN HANDLAR OM

Kanal 5