Marianne Mörck

Marianne Mörck har rasat i vikt – efter ”Stjärnorna på slottet”

Av: 

Mathilde Albinsson

NÖJE

Marianne Mörck har gått ner 13 kilo på två månader.

Det var hennes medverkan i ”Stjärnorna på slottet” som bidrog till förändringen.

– Det var en fruktansvärd chock för mig. Och jag blev arg att ingen sagt till mig!, säger hon.

Operasångerskan och skådespelerskan Marianne Mörck, 69, medverkade i senaste upplagan av ”Stjärnorna på slottet”.

Men när hon såg sig själv i tv-rutan blev hon rejält överraskad.

– Jag såg mig själv i Peter Jöbacks avsnitt när vi skulle åka linbana och alla var så glada. När jag satte mig för att se, så var jag filmad bakifrån i en liten rosa halvklänning. Rumpan var som en pumpa och då tänkte jag: ”jag måste gå ner i vikt”. Då vägde jag 117 kilo, jag såg ut som en mördarko, säger hon till Expressen.

Hon berättar för tidningen att hon har goda värden på grund av sina ”bra gener”.

När Nöjesbladet når Marianne Mörck på telefon, berättar hon att insikten blev en vändpunkt. Där och då bestämde hon sig för att göra en förändring.

– Jag förstår nu i efterhand att jag är stark, vital och ungdomlig i sinnet. Jag har inte haft en tanke på att kroppen inte hängt med. Jag har inte haft en figurspegel i mitt hem. När jag såg mig där i linbanan, i den där skära sparkdräkten, så var det en fruktansvärd chock för mig. Och jag blev arg att ingen sagt till mig!

Under två månader – från mitten av januari till mitten av mars – har Marianne Mörck gått ner 13 kilo, med hjälp av en strikt diet. I dag är hon totalt 15 kilo lättare. Påskhelgen blev en liten dipp i hennes nya livsstil.

– Jag kör soppor från Apoteket morgon, middag och kväll. Jag dricker direkt ur bunken. Det är riktigt gott. Det smakar salt, potatis och lök. Man blir mätt i magen och framförallt i huvudet. Men så kom påsken. Vi firade med familjen och det var påsklunch med sill, hovmästarsås, ostkaka och allting, säger Marianne Mörck och suckar.

– Jag mådde så dåligt efter att ha ätit det där. Jag fick vara uppe och gå till halv sex på morgonen i huset. Jag kände mig sjuk i två dagar, men jag ångrar mig inte. Jag förstår känslan. Och jag lärde mig något.

”Broccoli är ju fantastiskt gott!”

Den nya dieten har fått henne att omvärdera vikten av en näringsrik kost.

– Jag har märkt att jag kan gå till salladsbarerna och plocka rätt saker. Då kan man byta ut det mot en soppa. Jag har upptäckt att jag kan tugga, men inte sådant jag tuggat tidigare. Och broccoli är ju fantastiskt gott!

Något mål med viktresan har hon dock inte.

– Nej, jag känner bara att jag ska vidare. Men jag sitter ju på en stol och bantar! Jag har stavar, men de snubblar jag över där de står i hallen. Jag har ingen väninna att gå ut och gå med. Det vore lättare att ta på två galna mössor och gå ut med stavar tillsammans, säger hon och fortsätter:

– Men innan kunde det hugga i knäet när jag gick nerför i trappor. Det har jag fått bort.

ANNONS

Bikinis, klänningar och strandkläder. Fynda sommarmode på Ellos sommar-rea!

Extern länk från Ellos

Till kampanjen!

Publisert:

LÄS VIDARE

Marianne Mörck: ”Jag har haft ett väldigt rörigt liv”

ÄMNEN I ARTIKELN

Marianne Mörck

Stjärnorna på slottet