Ace Wilder tvingades lämna ”Stjärnornas stjärna”

Anklagar nu juryn för att ha fejkat sina omdömen

avLouise Åström

Resan tog slut för Ace Wilder i kvällens ”Stjärnornas stjärna”.

Hon upplevde själv att juryn fejkade positiviteten i sina omdömen kring hennes framträdande.

– Ja, jag fick den känslan, säger hon.

1 av 2 | Foto: Karin Törnblom / IBL Bildbyrå
Ace Wilder i ”Stjärnornas stjärna”.

I första avsnittet av ”Stjärnornas stjärna” behövde ingen av deltagarna lämna tävlingen. Dock placerade sig Ace Wilder sist efter att ha fått minst röster från tittarna. Rösterna i premiärprogrammet slogs samman med kvällens röster, men det räckte inte hela vägen för Ace Wilder som tvingades lämna programmet.

Hon tar dock beskedet med ro.

– Det känns helt okej. Jag gick in i det här programmet med vetskapen om att jag inte är den bästa vokalisten någonsin. Jag utmanade mig själv, jag stod där uppe och försökte så jag är ändå ganska stolt över det här, säger hon efter att kamerorna slocknat.

”Nu satsade du”

Kvällens tema var latinolåtar och alla deltagare har coachats av artisten Mendez under veckan. Ace Wilder framförde ”Rhythm is gonna get you” med Gloria Estefan och bjöd på dansshow iklädd silverfärgad kostym.

– Jag hade inte förväntat mig det här för du brukar vara cool och ta det lite lugnt. Nu satsade du. Du satte det. Vilket sväng, sa jurymedlemmen Zannah Hultén.

– Jag hörde Gloria Estefan i refrängen. Men jag känner att du inte riktigt vågar släppa loss. Jag vet att du kan, sa gästdomaren Mendez.

– Jag tycker man märker att du är uppväxt i Miami. Man känner Miamikänslan. Man ser flamingos, snabba motorbåtar och krokodiler i koppel. Snyggt, sa Jan Gradvall.

”En konstig känsla”

Enligt Ace upplevde hon det dock som att juryn fejkade sin positivitet.

– Ja, jag fick den känslan. Det är en väldigt konstig känsla när man är van att göra sina egna låtar att ställa sig och vara någon annan och jag kanske inte är så bra på det. Och det var exakt den känslan jag fick av dem. Liksom ”kom igen, you can do it”.

Enligt TV4 har dock juryn inte alls fejkat något.

– Vi tycker alla att Ace gjorde ett kanonframträdande och expertpanelen gav uttryck för sin äkta åsikt. Att som etablerad artist våga kasta sig ut i nya genrer är på alla sätt beundransvärt, säger Hans Abrahamsson, exekutiv producent för programmet.

Tackade nej

Från början tackade hon nej till programmet, men ändrade sig för att hon ville ha inspiration till att skriva ny musik.

– Jag tror att man behöver lite motgångar för att få inspiration. Det var skitroligt på det sättet. Man vet varför man går in i det här. Jag tog en titt på alla som är med och kände bara att ”shit, det här är ju vokalister”. God damn it. Jag är bara stolt att jag har utmanat mig själv.

Finns det ingen besvikelse?

– Jo, det är en besvikelse att inte få utmana sig i nästa genre. Men jag hade valt ”Walk this way” med Aerosmith till nästa vecka. Sedan gick jag igenom texten och kom på att den handlar om första gången man har sex med en tjej. Det kom jag på igår och kände bara ”oh my god”.

ARTIKELN HANDLAR OM