Nöje

– Drömgästen är Zlatan

Av: 

Lina Berggrén

NÖJE

Så försökte Babben snärja bollkungen till sin show

Babbenss mål: Att få fotbollskungen Zlatan som gäst.

Därför fick han en unik inbjudan av programledaren.

– Jag delade ut priset på Idrottsgalan förra året för att lämna över ett personligt brev till honom, säger hon.

Snart är ”Babben & co” tillbaka och gästerna är nästan färdigbokade. Babben Larsson själv toppar sin önskelista med Sveriges främsta fotbollsproffs.

– Drömgästen är alltid Zlatan. Det är jäkligt svårt att få loss honom men jag har verkligen försökt, säger 52-åringen när Nöjesbladet träffar henne i ett vårsoligt Stockholm och äter lunch.

För att öka chanserna att få den eftertraktade gästen till programmet valde hon att kuppa när de möttes förra vintern.

– Jag delade faktiskt ut priset på Idrottsgalan 2008 för att få lämna över ett personligt brev med inbjudan till honom, säger hon med ett leende.

Babben håller fortfarande tummarna för att han ska tacka ja.

– Han har inte sagt helt nej, inte stängt dörren, men han har heller inte nappat så att säga.

”Helt fascinerande”

Varför hon vill träffa Zlatan är enkelt.

– Jag tycker att han är helt fascinerande. Det skulle vara väldigt intressant att få veta hur han tänker och förbereder sig, hur han lyckas hålla sig mentalt så sund. Vi får väl se, någon gång kanske.

Nya säsongen startar 21 mars och det mesta är sig likt. Heta stolen, både älskad och hatad, finns kvar men i uppdaterad version.

– Det blir en het stol med alla gästerna tillsammans. Vi kommer att spela ut dem mot varandra. De kommer att sitta i en panel som vi kommer att kasta verbala tårtor på. Det blir lite ”last man standing”.

– Vi har två fasta komiker plus mig och så en gästkomiker. Gästkomikern kan vara lite otippad, en artist eller en slagfärdig person som har en nära anknytning till någon av gästerna, och kan sätta dit dem tack vare det, berättar hon.

Kritiken mot heta stolen tar Babben lätt på.

– Sammanfattningsvis kan man säga att kollegor och journalister tyckte att det var väldigt plågsamt, de satte sig i komikernas roll. Men bland den breda publiken blev det väldigt uppskattat, vi fick mycket brev och mejl. Det blev ju en snackis och skiljde vår show från andra program.

”Robinson” på TV 4

Konkurrensen från grannkanalerna kan tyckas hård. På samma plats i tablån har TV4 lagt sin storsatsning ”Robinson”.

– Jag tycker att det är hälsosamt, det gör att alla höjer sig. Vi har en fördel i att det kommer rätt rejäla reklamblock i ”Robinson”. Slår man över och vi har något på kroken så kanske man fastnar hos oss i stället. Jag tror nog att vi kommer att ha en hel del tittare ändå, det tror jag, säger Babben med säker blick.

Någon prestationsångest för att göra en ny säsong av ett program som drog nära två miljoner tittare syns inte till hos den trygga gotländskan.

– Jag förstår inte vad jag ska oroa mig för. Innehållsmässigt kommer vi att möta förväntningarna och tittarsiffrorna kan man inte göra något åt. Vi kan bara jämföra oss med oss själva.

Har lovat sjunga

Gästerna är som sagt inte helt färdiga ännu men en liten detalj kan Babben avslöja. Hon kommer att sjunga åtminstone en gång under säsongen.

– En artist har krävt att få sjunga med mig om hon ska medverka, så det har jag gått med på. Det programmet ligger som uppvärmning för stora Eurovision så det kommer väl att bli något i den stilen...

ANNONS EXTERN LÄNK

Måndagens hetaste match på Oddset: Tjeckien–England. Den som vet mest vinner mest. Till Oddset.

Svenska Spel

Publisert: