Markoolios mamma hotad av taxiförare: ”Det brast för henne”

”Då skrek han ”Håll käften!” - morsan blev ju livrädd”

avLeo Pettersson

En taxiförare ska ha hotat Markoolios mamma och vägrat ge henne ett kvitto.

Nu funderar artisten på att polisanmäla taxibolaget.

– Morsan blev ju livrädd. Så där kan man inte bete sig, säger en mycket upprörd Markoolio.

Det var på lördagseftermiddagen som Markoolios 63-åriga mamma åkte med färdtjänsttaxin. Hon skulle åka till en ishall för att se sitt barnbarns konståkningsuppvisning.

Men den trevliga utflykten blev till en skräckresa.

Markoolio berättar att hans mor ska ha frågat taxiföraren om han visste var ishallen ligger. Då ska han ha gått till verbal attack mot henne.

– ”Nu får du vara tyst”, sa han. Och mamma sa ”Du behöver inte skrika på mig”. Då skrek han ”håll käften”. Morsan blev ju livrädd.

”Han var hotfull och skrek”

Under taxifärden dit ringde hon upp sin son för att berätta vad som hänt. Markoolio sa då till henne att be om ett kvitto för att de skulle kunna få taxiförarens nummer.

– Sen när de kommer fram säger hon ju att hon vill ha ett kvitto. ”Du får inget kvitto”, säger han då. När han vägrade ge henne ett kvitto brast det för henne. Hon blev jätteledsen, säger Markoolio.

Han säger att hans mamma fortfarande är skärrad efter händelsen.

– Han var hotfull och skrek. Det är ju ett serviceyrke för fan. Om hon frågar var det ligger och han är stressad får han ändå bita ihop. Då får han gå och slå på någon boxningssäck eller något efter jobbet.

”Jag vill göra en polisanmälan”

Efter händelsen försökte han reda ut med det berörda taxibolaget exakt vad som hänt och vem som kört bilen. Bolaget hänvisade då till kundservice, som bara har öppet vardagar.

Nu funderar han på att göra en polisanmälan.

– Jag har ingen aning om under vilken kategori. Jag vill bara göra en polisanmälan. Så där kan man inte bete sig.

Nöjesbladet har kontaktat det berörda taxibolaget för en kommentar. De hänvisar till kundtjänst som inte finns tillgänglig under helger.

ARTIKELN HANDLAR OM

Markoolio