Lyxiga lockar

NÖJE

Fixa snyggaste nyårssvallet i sex enkla steg!

Ett stort, glammigt och vackert svall på nolltid – med värmespolar fixar du det enkelt själv. Testa frisyrernas räddare till nästa fest!

Nedan hittar du en steg för steg-guide till de perfekta lockarna.

Foto: 1.

1. Rulla upp

Dagens utbud av värmespolar är stort, välj keramiska spolar för bästa och mest effektiva resultat. Innan du rullar upp håret på spolarna måste det vara helt torrt och preparerat med en värmeskyddande produkt. ”Iron shape 11” för 299 kronor från Redken är en grymt bra värmeskyddande sprej med precis lagom mycket stadga.

   Börja med luggen. Det är viktigt att inte ta för mycket hår i varje spole! Håret ska rullas spänt på spolen, var även noga med att toppen inte viks.

Foto: 2.

2. Lås

Fortsätt sedan bakåt mot hjässan. Blanda storlekar på spolarna för att få ett så naturligt resultat som möjligt. Lås spolarna så att de sitter så tajt mot huvudet som möjligt. Fortsätt på sidorna

och bak i nacken.

Foto: 3.

3. Plocka ur

När alla spolar är på plats använder du en mjukare hårsprej för att ge lockarna önskvärd stadga och hållbarhet. Låt spolarna sitta några minuter – så lång tid som det tar att lägga din makeup brukar vara precis perfekt!

   När spolarna fått sitta en stund plockar du ur dem. Du börjar i fronten och tar ur dem i samma ordning som du satte i dem. 

Foto: 4.

4. Tupera

För att fixa volymen tuperar du håret lite lätt närmast hårhotten. Det är viktigt att du alltid tuperar ”baksidan” av håret för att det inte ska synas.

Foto: 5.

5. Borsta

Borsta igenom håret med en svinhårsborste. Det ger håret en vacker glans utan att borsta ur tuperingen. Favoritborsten ”Oval dressing brush” kommer från Ghd och kostar 279 kronor.

Foto: 6.

6. Olja in

Krama in en närande olja i topparna för att separera lockarna och ge håret än mer glans. ”Shine spray” är en underbart närande och väldoftande olja för 195 kronor från Orofluido. Avsluta med lite hårsprej. Klart!

AV: Anna Göransson FOTO: Mikael Gustavsen MODELL: Marielle/Nouveau Models

ARTIKELN HANDLAR OM

Mode