Filip Hammar om förlossningen: "Hade panik"

Publicerad 2013-11-14

Läkaren var på fest när dottern Ilse skulle födas

Sjuksköterskan tar upp sin iPhone och säger "it's time".

Men läkaren är – på fest.

– Så jag hör honom säga i telefonen "make her push", säger Filip Hammar om förlossningen i "Filip & Fredriks podcast".

Filip och Jennie Hammar.

Dottern Ilse Hammar föddes så sent som i söndags på Cedars-Sinai Medical Center i Los Angeles.

– När det till slut börjar bli dags, när man ser på hjärtslagen att de dippar svinmycket, vilket de tydligen gör när huvudet är på väg ner, då får jag panik givetvis, säger Filip Hammar i "Filip & Fredriks podcast".

Så Filip Hammar trycker på en knapp och får snabbt sällskap av flera sjuksköterskor. De bekräftar: det är dags för förlossning. En av sköterskorna tar upp sin iPhone för att ringa läkaren – som visar sig vara på fest.

"Glider in i keps"

– Jag hör honom säga i telefonen "well, I'm at a party, make her push", säger Filip Hammar.

– Tiden går och man känner att fan, nu är det ändå lite jobbigt. Sköterskan säger "doctor Goldberg is stuck in traffic" och man bara "vafan kom igen nu".

Så dras skynket undan och läkaren glider in med ett stort leende på läppparna.

– Han glider in där och säger "do we have a baby yet?". Det är hans entré. Man tänker att en läkare ska komma in där med stetoskop, hårskydd och någon dräkt, men han kör jeans, sneakers, hoodie och keps.

Dottern Ilse kommer sedan extremt fort.

– Det var fantastiskt härligt. Det där ögonblicket är så svårt, det är vackert och man känner en sådan tacksamhet som inte går att beskriva, säger Filip Hammar.

Läkaren hade varit på en femårskalas precis innan förlossningen. Dottern Ilse är Filip Hammars och hustrun Jennie Hammars, 29, första barn.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln