Siv Cotton

Siv Cottons stora rädsla – dö ensam

Av: 

Christoffer Nilsson

NÖJE

I ”Svenska Hollywoodfruar” träffar Siv Cotton en förhållandeexpert.

Efter äktenskapet som slutade i misshandel avslöjar hon nu sina stora tvivel – på sig själv och på kärleken.

– Jag har aldrig hittat äkta kärlek och är rädd att jag aldrig gör det, säger hon.

Tidigt i livet fick Siv Cotton, 41, ett skeptiskt förhållningssätt till relationer.

Hon var tre år gammal när föräldrarnas förhållande sprack. Pappan gick vidare och träffade en ny. Kontakten mellan far och dotter kom att bli sporadisk. Samtidigt gick mamman också vidare i ett förhållande där hon bedrogs gång efter annan.

”Litar inte på människor”

När Siv Cotton sedan växte upp, gifte sig och skaffade barn tog det tolv år långa äktenskapet slut efter att mannen, enligt Cotton, misshandlat sin hustru vid ett flertal tillfällen.

– Det var inte ett förhållande mot slutet, det handlade om överlevnad. Det är inte lätt och man blir jätteskeptisk. Jag litar inte på människor. De som verkligen står mig nära kan jag räkna upp på en hand. Jag har väldigt svårt för att släppa in nya, säger hon.

Det är inte bara att hon inte litar på andra, berättar hon. Hon tvivlar dessutom starkt på sig själv.

– Jag hittar alltid fel hos mig själv, tar på mig allt ansvar om något är fel. Jag tror att mycket beror på att min pappa inte var där när jag var yngre och att jag såg min mamma svikas så ofta. Och jag har inte läkt från mitt uppbrott än. För att jag ska hitta någon att dela mitt liv med måste jag först tycka om mig själv. Än är jag inte där, säger hon.

Har inte klickat

I tisdagens ”Svenska Hollywoodfruar” på TV3 får tittarna se henne träffa en förhållandeexpert. I dag har hon varit singel i ett och ett halvt år men varit på flera träffar utan att det klickat.

– En av dejterna jag var på var med en kille som pratade om sig själv hela kvällen utan att fråga någonting om mig. Hallå? Förut hade jag inte höga krav på dem jag träffade, men det har jag nu. Och inte en enda dejt har uppfyllt mina förväntningar. De har inte varit värda att investera tid i, säger hon.

Hon fortsätter:

– Jag har aldrig hittat äkta kärlek. Jag skulle verkligen vara jätteledsen om jag dog i morgon utan att ha funnit den rätte, jag är rädd för att det aldrig sker. Men jag ger inte upp hoppet, säger Siv Cotton.

ANNONS

Just nu upp till 70% rabatt! Flyttrea på mode, inredning, skönhet och barnkläder.

Extern länk från Åhléns

Shoppa här!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Siv Cotton

Svenska Hollywoodfruar