Fillers – så funkar det

Bli av med rynkorna utan kniv

Med en filler försvinner kråksparkar och veck utan kniv och lång konvalescens.

Men innan du springer iväg och fyller igen rynkorna är det några saker du bör tänka på.

När fillern lanserades för cirka tio år sedan användes den bara för rynkor mellan ögonen, de så kallade ”arg-rynkorna” och nasolabialvecken från näsan till munnen. I dag injiceras de överallt i ansiktet och vissa typer av fillers används också för att bygga upp och skulptera ansiktet.

Polyakrylamid

En vattenlöslig plast som även finns i kontaktlinser. Aquamid framställs av 97,7 procent vatten och 2,5 procent polyakrylamid.

Mjölksyra

En organisk syra som bland annat förekommer i filmjölk. Mjölksyra bildas även i muskler som arbetar under otillräcklig syretillförsel. Mjölksyran i New fill är en syntetisk polymjölksyra som retar till ny kollagenbildning.

Kollagen

Äggviteämne i hudens bindväv. Framställs ur bindväven på spädgrisar och kalvar. I Frankrike och andra länder används aborterade foster. Kollagen används ofta i hudkrämer pga sin förmåga att binda vatten och ge extra fukteffekt åt huden.

Hyaluronsyra

Hyaluronsyra finns naturligt i alla levande organismer och är en del av utrymmet mellan cellerna. När vi åldras producerar kroppen mindre hyaluronsyra vilket gör att huden förlorar i spänst och blir torrare och tunnare.

Tänk på:

Fler fillers:

Så undviker du mardrömsfillers:

Läs också:

Fler artiklar:

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN