”E-type” fyller 50 – firar med att köpa fästning

Av: Dante Thomsen

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

”Det är helt sjukt”

1 av 4 | Foto: Foto: STEFAN JERREVÅNG
EN EGEN FESTBORG Martin ”E-Type” Eriksson ger sig själv en mäktig present. ”Man måste ju få en borg när man fyller 50 och nu fick jag det”, säger han.

Om två veckor fyller Martin ”E-type" Eriksson år.

Nu firar han – genom att köpa två krogar i skärgården.

– Det känns helt sjukt att fylla 50, säger ”E-type”.

Martin ”E-type” Eriksson kan själv knappt tro att hans snart blir en 50-taggare.

– Det känns som att den där siffran på leget inte stämmer överens med den barnsliga individen som har det där leget i plånboken. Det känns väldigt konstigt. Men det har nog att göra med att det finns förutfattade meningar om att man är 50 år. Då är man ju väldigt gammal, det har man tyckt hela livet. Men jag känner mig inte ett skit gammal.

– Jag turnerar och bygger, det finns inget stopp. Så jag kan hälsa alla som fyller 50 att det inte är någon panik, det är skitkul.

”Värt kanonkulorna”

”E-type” lider knappast av någon 50-årskris.

– Nej det var jobbigare att fylla 40. Nu är det bara att köra vidare. Det är ungefär som när man sladdar med hojen, det är bara att gasa mer annars välter man. Det är mycket mindre ångest än jag trodde.

För att fira sin 50-årsdag har ”E-type” gett sig själv en mäktig present. Dels har han köpt Dalarö skans, en tidigare fästning som gjorts om till restaurang och som drivits av Bockholmen.

– Min restaurangchef frågade vad jag önskade mig och då sa jag att jag ville ha en riktig festborg. Man måste ju få en borg när man fyller 50 och nu fick jag det. Det var värt varenda kanonkula.

Ska ha julbord

Dessutom har ”E-type” lagt vantarna på restaurang Matmagasinet på Fjäderholmarna, som han ska arrendera i ett år innan han köper det.

– Jag har inte råd att köpa det också just nu.

Det är väl en ganska mogen 50-årspresent ändå? Annars brukar man ju höra om 50-åringar som köper motorcyklar och snabba bilar.

– Haha ja det är lite skönt, det är första gången jag blir anklagad för att vara mogen. Men det är ju lite ”been there done that” över det andra. Det enda man gör när man köper bilar och motorcyklar är att förlora pengar.

På Fjäderholmarna får ”E-type” chansen att uppfylla en gammal dröm.

– Vi kommer ha julbord där redan i år och kommer göra om Matmagasinet till ett stort vikingaställe. Jag älskar julbord men har inte fått ha det för personalen på Aifur (”E-types” vikingakrog i Gamla stan, reds anm.). Vikingatid och julbord går så bra ihop och nu får jag chansen att göra det.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN