Avundsjukan mot gravida Läckberg

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

”Men var fan kommer detta ifrån?”

1 av 4
Camilla Läckberg och Simon Sköld under Let's Dance 2015.

Camilla Läckberg, 40, och Simon Sköld, 27, ska ha barn.

Något som väckt mycket näthat på sociala medier.

”Hur i all sin dar har jag förtjänat det?”, skriver Camilla Läckberg på Instagram.

Camilla Läckberg, 40, och Simon Sköld, 27, ska ha barn. Succéförfattaren är i vecka nio och skrev själv om graviditeten på Instagram.

Graviditetnyheten har väckt många reaktioner på sociala medier där gratulationer och elaka kommentarer går om varandra.

Nu hänger Camilla Läckberg ut flera personer som näthatat kring hennes och Simons relation.

”Observerat samma tråkiga fenomen som alltid även kring nyheten igår om bebisen - de fula illvilliga påhoppen från andra kvinnor”, skriver hon bland annat och fortsätter:

”Och jag är så fascinerad av att det mest är kvinnor som öser spydigheter och elakheter. Många som försvarar mig också - både män och kvinnor, och det uppskattar jag och tackar för. Men var fan kommer detta ifrån? Att man som kvinna urskiljningslöst sitter hemma framför sin dator och spyr galla över andra kvinnor? Och hur i all sin dar har jag förtjänat det?”

Åsikter om 27-årige Simon

Hon berättar också att hon inte är född med guldsked i mun och att hon själv byggt upp sin karriär från grunden med många års slit.

Bland kommentarerna som hon publicerat har folk skrivit saker som ”hon kan ju vara hans mamma” och ”Hur lyckligt kan det bli? Slampigt är det!!”.

Folk har också åsikter om att en 27-åring ska bli pappa. ”Skall ett barn få ett barn? Syftar på Simon! Så ung och omogen!”, har en person skrivit och en annan skriver: ”Stackars barn som får en mormor till mamma och storebror som pappa ...”.

Något som får Camilla Läckberg att ilskna till rejält.

”Jag har också gjort mitt bästa för att vara en så bra mamma som jag bara kan, och tycker faktiskt jag lyckats hyfsat. Och jag respekterar er kvinnor där ute, som sliter med ett, två, tre jobb, långa dagar, tuff ekonomi, pusslande med barn och familj. Har enorm respekt för er - varför förtjänar jag inte samma respekt utan det är mina medkvinnor som står där och kör den moderna varianten av spotta och kasta sten. Skäms ta mej fan!”.

”Moralkärringar”

Författaren svarar också på ”moralpaniken” kring hennes livsval.

”Och nä jag tror inte på att leva kvar olycklig i ett förhållande "för barnens skull". Istället valde jag i båda mina äktenskap att fatta beslutet om skilsmässa, för att mina barn förtjänar en mamma som mår bra. Och för de som oroar sig över mina ungar - har tre trygga, lyckliga, stabila ungar som en stor familj runt sig som älskar dem. Den fjärde kommer ha förmånen att växa upp med en varm, härlig och kärleksfull storfamilj bestående av både blodsband och icke blodsband. Så moralkärringar där ute - sköt ert eget och slösa inte energi på att oroa er över mina livsval de är alldeles utmärkta thank you very much”

Hon skriver att hon väljer att lägga ut namnen på personerna för att de själva valt att skriva offentligt på ett offentligt forum.

Publicerad:

LÄS VIDARE