Plura: Jag röker fyra paket om dagen

Drar ner på lasterna – och tränar med PT: ”Får ingen luft när jag gör plankan”

Han rökte tre paket om dagen för ett år sedan.

Nu är det fyra.

– Det har eskalerat, säger Plura Jonsson i podden ”Nemo möter en vän”.

Plura Jonsson, 65, har lagt om sitt liv och lever lugnare.

Men på tobaksfronten är det dimmigare, på ett år har han gått från 60 till 80 cigaretter – om dagen.

– De är svaga vettu. Det har nog eskalerat alltså, jag kedjeröker. Rökning under graviditeten skadar ditt barn, men jag är inte gravid. Nej, men det är farligt att röka. Börja inte, säger han i podden ”Nemo möter en vän”.

”Kan dricka nån halv flaska vin”

Han är inte rädd för döden, men håller inte samma takt som tidigare.

– Men nu börjar det ju närma sig döden och då får man tänka om. Jag tränar med PT tre gånger i veckan. Jag går inte ner nåt i vikt, men har fått bättre kondis. Men rökningen gör att det är segt, när jag gör plankan får jag ingen luft, säger han.

Alkoholen kunde flöda förr, men har även den minskat drastiskt.

– Jag dricker nästan varje dag men inte så jättemycket. Kanske nån halv flaska vin och en whisky, men jag låter aldrig det gå ut över mitt jobb. Jag sköter det snyggt, inget när jag jobbar. Jo, i ”Pluras kök”. Där är det nästan förväntat, även om jag kanske skulle slippa, säger han till ”Nemo möter en vän”.

”Fick bära ut honom till taxin”

Några tyngre droger har han inte rört på fem-sex år. Däremot har både sex och droger förekommit runt honom när kamerorna slocknat i ”Pluras kök”.

– Ja, det har förekommit. Och en gäst blev så full att jag, min fru och Mauro fick bära ut honom till taxin, säger han i podden.

Han vill göra mer tv, skriva en bok och resa. Men Eldkvarn ligger fortsatt på is.

– Jag kände att vi behövde en paus, vi har spelat ihop hela livet. Vi har ju bara Sverige, det blir tjatigt att komma till Uppsala för fjärde gången på ett år med samma låtar och mellansnack. Jag vill prova nya grejer, jag och min son Axel har snackat om att turnera med hans band i vår. Och jag skulle gärna göra nya låtar och en ny… säger man skiva nuförtiden?

Så brände de pengarna efter ’Så mycket bättre’
Publisert: