Det var 25 år sedan ”Wayne” tog en rockig biltur - följ med igen

Av: Olle Kvarnsmyr

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2

NÖJE

Schwing!

Det har nästan gått ett kvarts sekel sedan slackerkompisarna ”Wayne” och ”Garth” i filmen ”Waynes World” tog en biltur med sina vänner och headbangade loss till Queens ”Bohemian Rhapsody”

Inspirationen till scenen kom från Michael Myers, som i filmen spelar ”Wayne”. Under sin barndom körde Myers och hans kompisar planlöst runt i Ontario och lyssnade på ”Bohemian Rhapsody”.

Headbangade skapade nackvärk

Scenen tog över fyra timmar att spela in och Dana Carvey som spelade ”Garth” i filmen klagade i åratal efter över nackvärken han fick av allt headbangade. Från början ville filmbolaget att det skulle vara en låt av Guns N' Roses som var i ropet. Michael Myers hotade då att hoppa av filmprojektet om det inte blev Queens dunderdänga.

Fick gitarr som gåva

När scenen var färdiginspelad skickade Michal Myers den till Queens gitarrist Brian May som gillade den så mycket att han skickade en signerad gitarr som tack. Till Rolling Stone Magazine berättade May att han även visade scenen för den döende sångaren Freddie Mercury som även han gillade scenen skarpt.

”Waynes World” i all ära - här är originalvideon med Queen

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN