”Doktor Snuggles”-rösten är död – Ragna Nyblom blev 87 år

Foto: Charles Hammarsten/IBL och Youtube
Ragna Nyblom, rösten

avAgnes Aronsson

NÖJE

Skådespelerskan Ragna Nyblom har gått bort, 87 år gammal.

Hon blir främst ihågkommen för sina roller i ”Doktor Snuggles” och ”Trolltyg i Tomteskogen”.

– Hon hade en omväxlande och spännande karriär. Hon kunde hålla på med vad som helst, säger dottern Emilia Nyblom.

Ragna Nyblom gick bort under onsdagen, vid en ålder av 87 år. Hon hade en lång karriär och bidrog bland annat med röster i "Trolltyg i tomteskogen" och som Norpan i "Doktor Snuggles”, där hon även var producent.

– Det gick fort, men vi kramades och pussade mycket mot slutet efter en lång resa i livet med lite hinder. Då är det bara närheten som är kvar, säger dottern Emilia Nyblom, 48.

Ragna Nyblom opererades efter ett fall, där lårbenet tog skada, men hon orkade inte återhämta sig och avled kort därefter.

– Läkarna och sköterskorna var fantastiska och hjälpte henne så att hon inte behövde lida. Hon ropade efter sin mamma på slutet, och tillslut så fick hon somna in, säger dottern Emilia Nyblom.

”Fick barn med grekisk premiärminister”

Mor och dotter hade en nära relation, och hon minns sin mamma med värme.

– Min dotter som är elva brukar säga att mormor var busig, det var en stor sida av henne. Och hon var ganska mycket av ett barn. Både i att hon hade en lekfullhet, men också att hon hade en ganska tuff uppväxt, så hon var som ett barn som sökte mycket bekräftelse och närhet, säger Emilia Nyblom.

Ragna Nyblom har haft en lång karriär som skådespelerska och operettsångerska. Med sin journalistutbildning i bagaget har hon också arbetar på SVT, Sveriges Radio, och med Utlandsradion.

Ragna Nyblom fick dottern Emilia Nyblom tillsammans med den tidigare grekiske premiärministern Andreas Papandreou.

ARTIKELN HANDLAR OM

Lidingö