Gunilla Persson inte längre hemlös efter branden: ”Så lycklig”

Hyr nytt hus – mamma fick lämna sjukhuset

1 av 4
NÖJE

Gunilla Perssons hus brann ned i en våldsam eldsvåda.

Nu har hennes 91-åriga mamma fått lämna sjukhuset – och kan komma hem till ett nytt hus.

– Jag hyr ett hus på samma gata, säger Gunilla Persson till Nöjesbladet.

Tidigt på skärtorsdagsmorgonen väcktes Gunilla Persson av att hemmet i Pacific Palisades, Kalifornien, stod i lågor.

Huset förstördes och den svenska Hollywoodfrun chockades svårt av branden.

Men nu har hon hittat ett nytt hem – som ligger ett stenkast från det gamla. Dessutom har hennes mamma Iris, 91, fått lämna sjukhuset där hon låg inne för observation efter olycksmorgonen.

– Jag är så lycklig och glad över det, säger Gunilla Persson och fortsätter:

– Jag har hyrt ett nytt, möblerat hus med pool. Det är väldigt fint. Det är på samma gata som mitt hus som brann ned, så det är jättelätt att flytta saker mellan. Men det är ett temporärt boende.

Åker till Rumänien

När Nöjesbladet når Gunilla Persson sitter hon i en taxi på väg till flygplatsen – för att åka till Rumänien.

– Jag önskar att jag kunde stanna kvar i huset, men jag ska till Rumänien för att göra en svensk reklamfilm. Ni får se vad det är framöver. Mer kan jag inte berätta, mer än att det är en väldigt rolig sak som jag sett fram emot länge.

På måndag återvänder hon till Pacific Palisades. Då ska hennes gamla hus rensas på rökskadade möbler, som måste restaureras och tvättas från sot innan de kan sättas in i ett nytt hem igen. Under tiden cirkulerar vakter utanför de båda husen, för att hålla ett öga på Hollywoodfruns ägodelar.

– Jag är glad att de vaktar. Häromkvällen kom en maskerad man och skulle bryta sig in i grannhuset. Det är så tyvärr att det finns vilddjur som kommer för att dra nytta av andras olycka, förklarar hon.

Hur tänker du framöver med boende?

– Jag söker efter ett hus som är mer långsiktigt, där jag kan sätta in mina egna möbler. Jag kommer leta efter ett boende nära Erikas nya skola i Bel Air, som hon börjar i höst. Det är en fin kristen skola i en fin trakt, men även om vi gillar beachen så skulle det inte vara rätt att låta henne resa flera timmar varje dag i buss.

Hur mår ni nu?

– Jag vaknar upp på nätterna av den här mardrömsfilmen. Hade inte jag vaknat och kunnat rädda allihopa så hade den där monsterkärringen suttit i fängelse nu.

Med ”monsterkärring” menar Gunilla Persson sin hyresvärd.

– Ja, hyresvärden. Det fanns inga brandlarm i huset och det är olagligt att hyra ut ett hus utan brandlarm, säger hon och fortsätter:

– Men jag tror på änglavakt och att Gud räddar oss ur farliga situationer. Och det här är ett starkt exempel på hur han gjorde det, genom att väcka mig och få mig att få ur Erika ur sängen och ringa 911.

ARTIKELN HANDLAR OM