Greta Thunberg gästar världsstjärnans turné

avRasmus Karlsson

Greta Thunberg ”följer med” på artisten Björks världsturné.

På en storbildsskärm håller hon ett förinspelat tal om miljön.

– Björk har väldigt stor respekt för Greta och brinner också för miljön, säger Fkp Scorpios pressansvarig Kajsa Apelqvist.

Den 8 december kommer artisten Björk, 54, till Stockholm för en konsert i Globen. Med sig har hon Greta Thunberg, 16. Dock inte i fysisk form, utan klimataktivisten har spelat in ett tal som visas under extranumret på storbildsskärmarna.

”Stor respekt för Greta”

Björks scenshow ”Cornucopia” beskrivs som en hybrid mellan en teatershow och en konsert. Talet Greta Thunberg håller är tre minuter långt och hålls på engelska.

– Det är något som har varit med på hela turnén. Björks team kontaktade Greta tidigare i år och videon spelades in i april. Talet handlar om miljön och Björk har väldigt stor respekt för Greta och brinner också för miljön, säger Fkp Scorpios pressansvarig Kajsa Apelqvist.

1 av 3 | Foto: Skärmdump
Gretas tal på scen.

”Hon är väldigt ödmjuk”

Senaste konserten på turnén hölls i London i O2 arena och om några dagar kommer alltså artisten tillsammans Greta Thunberg på storbildsskärm till Stockholm och Globen.

– Det har blivit väldigt uppskattat. Hon (Björk) är jätteglad och stolt över detta och hon är väldigt ödmjuk över att ta del av det här. Greta är en fantastiskt person som driver frågan på ett så bra sätt, säger Kajsa Apelqvist.

ARTIKELN HANDLAR OM

Björk

Stockholm