Simon Cowell

Svenska succén i ”Britain’s got talent”

”Har blivit favorittippad”

Av: 

Hans Shimoda

Anna Shimoda

Håkan Berg är favorittippad av Amanda Holden.
Håkan Berg är favorittippad av Amanda Holden.

NÖJE

Under söndagen avslöjades det vilka som gick till final i ”Britain’s got talent”.

En av finalisterna är svenske magikern och komikern Håkan Berg – som spås vinna hela tävlingen.

– Jag har blivit favorittippad av Amanda Holden i juryn, säger han till Aftonbladet.

Engelska underhållningsprogrammet ”Britain’s got talent” har sänts sedan 2007 och då stod den omskrivne sjungande mobiltelefonförsäljaren Paul Potts som segrare efter att ha charmat tittarna med sin version av operaarian ”Nessun Dorma”.

Två år senare kom Susan Boyle tvåa och fick sitt stora genombrott i talangprogrammet skapat av Simon Cowell.

Under söndagen avslöjades det vilka som gick till final i årets säsong som drar igång efter ett långt ofrivilligt uppehåll på grund av corona.

Simon Cowell.

”Det har alltid varit en dröm att slå internationellt”

I våras var svenske magikern och komikern Håkan Berg, 44, med och framförde ett nummer med mekaniska fåglar som fick juryn med Simon Cowell i spetsen att ge honom stående ovationer. I söndagens program fick man veta vilka som är i final och där hittar vi nämnde Håkan Berg.

– Det känns skitkul, det har alltid varit en dröm att slå internationellt med humor och magi. Den respons jag har fått är otrolig, det är 22 miljoner tittare sammanlagt som har sett mitt nummer i ”Britain’s got talent”, säger Håkan Berg på telefon från ett hotell i London där han sitter i karantän.

Är du nervös?

– Ja, det är jag, men det är det här jag lever på och nervositeten finns alltid där, men jag vet vad jag kan.

Du har fått vänta länge på besked på grund av corona?

– Ja, finalerna skulle ha börjat i maj, men nu hux flux så hörde de av sig och sa att de kör nu i slutet av augusti. Men det har varit en lång väntan. Det är roligt för jag har blivit favorittippad av Amanda Holden i juryn som tyckte att jag var roligast. Det känns bra.

Amanda Holden.

”Är jobbigare än vad man kan tro”

Du sitter som sagt i karantän just nu, hur känns det?

– Det är jobbigare än vad man kan tro, nu har jag varit helt isolerad och det är annorlunda. Jag är inne på min tolfte dag, den andra september får jag gå ut. Jag beställer allt jag ska äta via room service. Det kan låta flådigt, men det tröttnar man på och det är den sociala biten man saknar, att bara kunna gå ut. Jag fördriver tiden med att träna på mitt nummer och hålla igång med armhävningar, hoppar hopprep och gör sit-ups. Jag är alltså inte sjuk utan jag är i karantän för att jag kommer från ett rödlistat land.

Vad tror du om dina chanser i programmet?

– Jag tror chanserna är stora med tanke på att humorn jag kör funkar så bra och den respons jag har fått. Folk säger att de älskar vad jag gör, folk skriver och säger att de använder mina uttryck ”it moves, it lives”. De 10 miljoner fans jag har gör att jag ligger så bra till som jag kan göra i min genre.

Har du något ess i rockärmen bokstavligt talat inför finalen?

– Det har jag faktiskt, jag har tänkt toppa mitt nummer där jag har en jättestor fågel, jag använder delar av mitt nummer, men ska göra det ännu bättre.

Vad hoppas du det här ska leda till?

– Att kunna jobba internationellt, jag har varit med i tv i USA och Kina och att jobba utomlands är ett mål. En eventuell vinst är en sak, men jag har redan nått ut och det känns fantastiskt. Men man är skapt så att en tävling är en tävling, man vill ju vinna.

ANNONS

REA hos Hemtex! Köp bästsäljande produkter med upp till 50% rabatt.

Extern länk från Hemtex

Köp här!

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Simon Cowell

LÄS VIDARE

Så gick det sen för ”Idol”-favoriterna

ÄMNEN I ARTIKELN

Simon Cowell