Simon Hermansson

Simon Hermansson akut till sjukhus: ”Trodde jag skulle dö”

”Bachelor”-profilen om blodbadet

Av: 

Natalie Demirian

NÖJE

Simon Hermansson vaknade i sängen i ett blodbad efter ett ingrepp och fördes akut till sjukhuset.

”Bachelor”-profilen svimmade flera gånger och fruktade för sitt liv.

– Jag blev livrädd och trodde att jag skulle dö, säger han.

Simon Hermansson, 30, känd från ”Bachelor” i TV4 i fjol, delade med sig av de otäcka bilderna på såret på Instagram under gårdagen.

När Aftonbladet når honom säger han att han har problem med en återkommande infektion när han sticker sig med sina insulinsprutor.

Han har haft diabetes i 18 år och tagit sprutor i 13 år utan problem, men de senaste åtta månaderna har han drabbats av komplikationer fyra gånger.

– Det blir en infektion och så sväller det upp, och så blir det en varbildning, eller abscess som det heter. Den blir stor som en tennisboll. Så jag åkte in till akuten som jag brukar göra när det händer, och de skär upp mig.

Skickades hem – ”blodbad i sängen”

Han fortsätter:

– Det är så underbemannat, så efter att de skurit upp mig och lagt förband så får jag lämna britsen på en gång utan smärtstillande. Jag får sitta på en stol i väntrummet och vänta på att få smärtstillande och antibiotika att få med hem.

Simon Hermansson var ”Bachelor” i TV4 2019.

Han skickades därefter hem från Södersjukhuset i Stockholm och somnade. Men då blev det mycket värre.

– Jag tror att de skickade hem mig för tidigt och skar för djupt, för jag vaknar 1,5 timme senare och kände mig helt svag och det var jättetungt att andas. När jag vänder mig om är det ett blodbad i sängen.

Simon Hermansson lyckades ringa sin flickvän som är i Västerås och säga att hon behöver ringa en ambulans. Sedan tuppade han av.

– Sedan vaknar jag till efter några sekunder tror jag, och så ringer larmcentralen och har kontakt med mig. De ber mig att öppna dörren om det går, så att ambulanspersonalen kan komma in. Jag ställer mig upp och öppnar dörren och det forsar blod på golvet.

”Livrädd”

Han fortsatte att svimma av och hade svårt att andas medan blodet rann.

– Jag fick åka in igen och sitta där i ex antal timmar och de fick lappa ihop mig igen. Jag blev livrädd och trodde att jag skulle dö för att jag hade tappat väldigt mycket blod i sängen och svimmade av hela tiden. De syr aldrig igen sådana här grejer för att de vill att varet och allt det där ska kunna komma ut, så att jag inte blir infekterad igen.

Simon Hermansson vaknade blodig och fick föras i ambulans till sjukhus.

Men vid de tidigare tillfällena har det inte varit lika allvarligt som den här gången.

– Det måste ha varit att de skar för djupt. Det är konstigt att bli hemskickad så snabbt också.

Kritiserar underbemanning

Han säger att han upplevde väldigt tydligt hur underbemannad vården, att det inte finns tillräckligt med personal.

– De är så pressade, jag blev utskickad för att någon annan skulle komma in på det rummet. Det visar hur fel det är i systemet, man ska inte behöva bli hemskickad med smärtor direkt efter att man blivit uppskuren, för att det inte finns tillräckligt med rum och personal. Det är inte deras fel, det ligger i själva systemet. Det finns folk som har mycket värre problem än vad jag har, och jag lägger ingen skuld på de som jobbar inom vården.

Infektionen ett mysterium

Varför Simon Hermansson drabbas av återkommande infektioner har han inte fått svar på.

– Efter andra gången gick jag till min diabetessköterska för att kolla om det är något jag inte tål längre eller så, eller om det är insulinet, Men hon säger att det inte är det och sa att jag får variera stickställen. Jag har gjort det, jag har spritat varje gång. Jag vet inte vad problemet är, men nu måste det bli någon typ av undersökning.

ANNONS EXTERN LÄNK

SISTA CHANSEN! Skaffa ett nytt HBO Max-konto här och få 50 % rabatt – livet ut!

Hbo Max

Publisert:

LÄS VIDARE

Bachelor 2021 – så har det gått sen för deltagarna

ÄMNEN I ARTIKELN

Simon Hermansson

Diabetes

Stockholm

Bachelor och Bachelorette