Coronapandemin

Pridefestivalen ställs in på grund av corona

Arrangerar en ny festival i vinter

Av: 

Matilda Aprea Malmqvist

NÖJE

Det blir ingen Pridefestival i vanlig ordning i år på grund av coronaviruset.

Istället ställer Stockholm Pride om och anordnar en digital parad i sociala medier.

– Vi kommer även arrangera en helt ny festival i vinter, säger Vix Herjeryd, ordförande i Stockholm Pride.

Förra året deltog närmare 50 000 personer i Prideparaden i Stockholm. Det blir svårt i år. Istället arrangeras en digital parad som kommer att streamas i Stockholm Prides sociala kanaler under namnet Summer Stream.

– Vi får göra det bästa av situationen. Men vi ser fram emot att göra en digital festival. Vi är otroligt motiverade och glada för det här, säger Vix Herjeryd, ordförande i Stockholm Pride.

Den digitala festivalen kommer att pågå mellan 31 juli – 2 augusti, med livesändningar från seminarier och artister. Schemat för det digitala programmet kommer att släppas i juni.

Spice Girls-medlem medverkar

Än så länge är mycket hemligt men Vix Herjeryd kan avslöja att en artist från popgruppen Spice Girls kommer att medverka.

– Det är Melanie C som kommer uppträda med ett häftigt dj-set. Vi kommer också fokusera mycket på svenska hbtq-artister som tvingats ställa in turnéer på grund av corona, säger hon.

Vix Herjeryd, ordförande i Stockholm Pride.

Har man redan köpt biljett till Stockholm Pride 2020 kommer biljetten vara giltig för festivalen 2021. Men arrangören erbjuder även återköpsalternativ.

– Det är klart att vi är väldigt påverkade av den här krisen, mycket av våra intäkter kommer från just sålda biljetter. Men vi har en bra beredskapsplan.

Helt ny festival i vinter

I slutet av november anordnas en helt ny festival, Stockholm Winter Pride, som är tänkt att bli ett återkommande evenemang.

– Det är en fyra dagar lång fysisk festival med event både inomhus och ute på stan. Vi har funderat på detta i många år. Under vinterhalvåret händer det väldigt lite för hbtq-personer och många tycker att det är väldigt långt till sommarens pridefestival. Vi är otroligt glada för vår nya satsning, säger Vix Herjeryd.

ANNONS

20% Rabatt på solskydd & solkräm för alla hudtyper och behov! - Lloyds Apotek

Extern länk från LloydsApotek

Beställ här

Stockholm Pride 2019.
Publisert:

LÄS VIDARE

Sandro Cavazza om att lägga ner artistkarriären helt: ”Väldigt stor lättnad”

ÄMNEN I ARTIKELN

Coronapandemin

Coronaviruset

Pride

2020

Stockholm

Hbtq

Spice Girls