Plura gör comeback i ”Så mycket bättre”

Aftonbladet avslöjar: Veteraner återvänder till TV4:s program

Av: Torbjörn Ek

Publicerad:
Uppdaterad:
Plura Jonsson gör comeback i ”Så mycket bättre” i höst.
Foto: Christine Olsson / TT
Plura Jonsson gör comeback i ”Så mycket bättre” i höst.

NÖJE

Veteraner blandas med debutanter i höstens ”Så mycket bättre”.

Aftonbladet kan avslöja att Plura Jonsson blir en av dem som gör comeback i TV4:s program i höst.

– Det vet jag inte om jag får uttala mig om över huvud taget, säger han.

I juni drar inspelningarna av höstens säsong av ”Så mycket bättre” igång på Gotland. Nu kan Aftonbladet avslöja ytterligare en deltagande artist, Plura Jonsson, 68, som återvänder till pensionatet Grå gåsen.

Efter jubileumssäsongen förra hösten, när TV4 bjöd in tidigare deltagare till programmet kommer kanalen, enligt uppgifter till Aftonbladet, även i år att förändra konceptet.

– Tanken är en blandning av både artister som varit med och nya som inte varit med tidigare och att bara några få är med i alla program, säger en källa.

”Lättare få folk att ställa upp”

– Fyran insåg nog att det var lättare att få folk att ställa upp om de bara skulle vara med i några dagar och inte hela inspelningsperioden, säger en annan person med insyn.

Aftonbladet har tidigare kunnat avslöja att Lili & Susie och Benjamin Ingrosso tillhör nykomlingarna i höstens säsong. Plura Jonsson är nu däremot den första återvändande veteranen som avslöjas. Han medverkade i den allra första säsongen av ”Så mycket bättre” 2010 och har bland annat tack vare tv-serierna ”Pluras kök” och ”Pluras jul” blivit en välkänd tv-profil.

Men musikaliskt är det främst som frontman i Eldkvarn som Plura gjort sig känd. Bandet, som slog igenom på 70-talet men som ligger på is sedan 2015, har släppt över 20 album och haft hits som ”Kärlekens tunga”, ”Kungarna från Broadway” och ”Fulla för kärlekens skull”. Under bandets uppehåll har Plura i stället spelat i en ny bandkonstellation tillsammans med sin son Axel Jonsson, 30.

Plura: ”Vi får se”

Aftonbladet når Plura över telefon för att fråga om hans medverkan i TV4:s succéprogram.

Stämmer det att du ska vara med i ”Så mycket bättre” igen i sommar?

– Det vet jag inte om jag får uttala mig om över huvud taget.

Är det så?

– Nej, jag vet inte. Jag vet inte om jag ska vara med, vi får se hur det här med corona… Jag vet inte. Nej, jag vet ingenting ser du.

Vi har hört ryktas om det, så vi hoppas att det blir av då?

– Ja, vi får se.

Publicerad:

LÄS VIDARE