SVT-profilen Inger Ljung Olsson drabbad av hjärnblödning

Uppdaterad 2020-11-02 | Publicerad 2020-08-13

Inger Ljung Olsson, 53, har drabbats en hjärnblödning.

I ett inlägg på Facebook skriver SVT-profilen om den tuffa sommaren som bland annat innebar vård i respirator:

”Detta är inget jag önskar min värsta fiende”.

Inger Ljung Olsson. 

Inger Ljung Olsson, programledare för ”Go’kväll”, har drabbats av en hjärnblödning, något hon skriver om i ett långt och känslosamt inlägg på Facebook.

”Vilket år. Dels en pandemi och med den en massa tråkiga konsekvenser, som påverkar oss alla eller många. Men livet pågår ändå. För min del har 2020 inneburit en hjärnblödning tidigare i sommar, eller rättare sagt en hjärnhinneblödning. Snabb reaktion från maken och akutbil på plats inom några minuter”, skriver hon och berättar också att tiden på sjukhus även innebar vård i respirator.

”Men jag delar en erfarenhet med de covid-patienter som varit mest sjuka: en tid i respirator. Detta är inget jag önskar min värsta fiende. Till några har jag till exempel berättat om fantastiska resor och äventyr, det var alltså under tiden skojmedicinerna gick ur kroppen. Jag har varit i Umeå hela tiden”. 

Inger Ljung Olsson under en inspelning av ”Go’kväll” 2016.

I inlägget tackar Inger Ljung Olsson också all personal på Norrlands universitetssjukhus och hon förklarar också att hon har en bit kvar innan hon är helt återställd och att fokus nu ligger på att umgås med familjen.

”Jag mår bra nu men behöver tid för återhämtning. Återhämtning för mig innebär att umgås med familjen, att bygga styrka i kroppen och lagom stimulans för knoppen en tid framöver. Inget friskhetsfirande min del, alltså men tids nog.

”Jag tränar varje dag”

Inger Ljung Olsson uppmanar alla som läser inlägget att agera klokt i vardagen för att slippa bli sjuk och ligga i respirator.

”Må väl, tvätta händerna och håll avstånd! Du vill INTE ligga i respirator!!”.

Inger Ljung Olsson berättar för Aftonbladet om kampen för att bli bättre:

”Jag tränar varje dag och blir sakta bättre. Men sådant här tar tid”, skriver hon i ett meddelande och hänvisar i övrigt till sitt Facebok-inlägg.

Johan Erhag är projektledare för ”Go’kväll” och Inger Ljung Olssons chef på SVT.

– Det är alltid ledsamt med sådana här tråkigheter men det är jätteskönt att allt har gått bra. Nu får hon återhämta sig och vila ut och vara med familjen så får vi hoppas att hon kommer tillbaka så småningom, säger han.

Som vi har förstått det skulle hon även varit programledare för ”Sommaröppet”?

– Ja, precis.

ANNONS