Allsång på Skansen

SVT vill ha kvar Sanna Nielsen på Allsången

Programledaren: ”Beslutet ligger i mina händer”

Av: 

Torbjörn Ek

NÖJE

Det är upp till Sanna Nielsen, 35.

SVT vill ha kvar henne som programledare för ”Allsång på Skansen” – men hon vill inte avslöja något om när hon tänker meddela sitt besked.

– När jag vill säga det ligger också i mina händer, säger hon.

Sanna Nielsen i ”Allsång på Skansen” i sommar.
Sanna Nielsen i ”Allsång på Skansen” i sommar.

När ”Allsång på Skansen” sjunger sina sista toner för året ligger beslutet i Sanna Nielsens händer om hon ska fortsätta en säsong till eller inte. Det berättar den folkkära programledaren inför sändningen av säsongsfinalen på tisdagskvällen.

– Jag har ju alltid meddelat hur mitt beslut blir då, den kvällen. Vi får se hur det blir i år. Jag tycker att det är skönt att bara hålla i det och att få känna att beslutet ligger i mina händer. Och när jag vill säga det ligger också i mina händer. Det är skönt att få slappna av i det, säger hon.

Sanna Nielsen.

Femte sommaren

Genom åren har programledarna och SVT fattat olika beslut olika säsonger. Vissa år har beskedet om programledaren ska fortsätta dröjt in på hösten och andra gånger har det meddelats i direktsändningen från Sollidenscenen på Skansen.

I år har Sanna Nielsen lett SVT:s flaggskepp för femte sommaren och hittills har hon klarat sig från regn under samtliga sändningar. Före henne ledde Petra Marklund Allsången under två säsonger och dessförinnan Måns Zelmerlöw i tre somrar. Anders Lundin och Lasse Berghagen har sju respektive nio säsonger i bagaget, och dessutom delade de på en.

Sanna Nielsen vill inte säga mer än att det beslut hon har eller kommer att fatta kommer att vara genomtänkt.

– Ja du, det är mitt femte år som allsångsledare, så vad ska jag säga. Jag brukar alltid hålla på det. Jag har tänkt väldigt mycket på det och har en fin dialog med SVT, men mer än så tror jag inte att jag säger då.

Sanna Nielsen.

Kommer tittarna att få veta under sändningen?

– Kanske, jag vet faktiskt inte än, men kanske.

Men du och SVT har pratat om att fortsätta?

– Ja, jag har en jättefin dialog med SVT. Vi pratar fint med varandra, säger hon och skrattar.

Om jag säger så här då, det har ju varit en speciell sommar, längtar du efter att få göra det här igen inför en fullsatt publik?

– Vet du vad jag längtar efter? att få stå på en scen tillsammans med en publik, så är det, hahahaha.

Per Rådelius.

SVT: ”Sanna är fantastisk”

SVT:s projektledare för ”Allsång på Skansen”, Per Rådelius, bekräftar att de för samtal med Sanna Nielsen om en fortsättning.

– Ja, vi pratar hela tiden. Men vi har inga nyheter att komma med.

”Allsång på Skansen” har i år tvingats sända utan publik på grund av coronapandemin. Från SVT:s sida är man nöjda över att ha kunnat genomföra sändningarna och med Sanna Nielsens insats som programledare.

– Sanna är helt fantastisk. Att ha den energin och leverera och äga hela sommaren på det här sättet. Att bära den energin och förvalta den ut i rutan som hon gör, jag tycker att hon är fantastisk, säger Per Rådelius.

”Allsång på Skansen” sänds på SVT1 tisdag 20.00.

ANNONS

Bikinis, klänningar och strandkläder. Fynda sommarmode på Ellos sommar-rea!

Extern länk från Ellos

Till kampanjen!

Publisert:

LÄS VIDARE

Sanna Nielsen om karriärens godbitar

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsång på Skansen

Sanna Nielsen