157 nya Avicii-miljoner till psykisk ohälsa

Tim Berglings musik fortsätter att dra in mångmiljonbelopp till välgörenhet

Aviciis musik fortsätter att dra in pengar till arbetet för att förebygga psykisk ohälsa.

Nu får stiftelsen som bildades efter hans död ytterligare 157 miljoner.

– Du kommer aldrig ut ur sorgen. Den har du med dig dagligen och stundligen. Men det känns jävligt bra att jobba med det här, säger pappa Klas Bergling till Expressen.

Tim ”Avicii” Bergling tog sitt liv 2018, och året efter bildade hans föräldrar Klas och Anki Bergling stiftelsen Tim Bergling Foundation som arbetar mot självmord och för att förebygga psykisk ohälsa och självskadebeteende.

Aviciis musik har fortsatt att dra in pengar efter hans tragiska död och förra sommaren släpptes ett album med nya låtar som färdigställts av hans vänner och kollegor. Därför kan bolaget Avicii AB fortsätta att bidra med mångmiljonbelopp till välgörenhetsstiftelsen. Enligt Expressen får de nu 157 miljoner kronor.

Tim ”Avicii” Bergling tog sitt liv 2018, och året efter bildade hans föräldrar Klas och Anki Bergling stiftelsen Tim Bergling Foundation.
Tim ”Avicii” Bergling tog sitt liv 2018, och året efter bildade hans föräldrar Klas och Anki Bergling stiftelsen Tim Bergling Foundation.

– Vi gör lite nytta av situationen. Det är klart att det är en viss tröst att lägga tid på det här. Det är det absolut, säger Aviciis pappa Klas Bergling till tidningen.

Pengarna ska växa

Avicii AB har gjort utdelningen till ett bolag som ägs av stiftelsen Tim Bergling Foundation och tanken är att det bolaget ska förvalta miljonerna så att de växer ytterligare och bidrar med ännu mer pengar till välgörenhetsarbetet. Bland annat har stiftelsen förbundit sig att under tre års tid bidra med 10 miljoner årligen till organisationen Mind och två miljoner årligen till Bris.

– På Mind har man en äldrelinje och en självmordslinje. På äldrelinjen har de märkt en väsentligt ökad trafik under pandemin, säger Klas Bergling till Expressen.

Pengarna från Avicii-stiftelsen används för att Minds självmordslinje ska kunna vara bemannad dygnet runt året om.

– Jag har väl aldrig träffat någon människa som inte haft problem mellan varven, säger Klas Bergling till tidningen.

Publisert:

LÄS VIDARE