Glädjebeskedet: ”Sommar med Ernst” blir av

Men TV4 tvingas göra om programmet – Kirchteiger: ”Annorlunda säsong”

Bland alla tv-program som ställs in kommer TV4 med glädjebeskedet: ”Sommar med Ernst” blir av.

Men programmet måste göras om för att inspelningarna ska kunna genomföras.

– Jag tror och hoppas tittarna uppskattar att vi anstränger oss för att få en säsong på plats, säger Ernst Kirchsteiger via TV4:s presskontakt.

”Bachelor” har ställts in, inspelningen av ”Allt för Sverige” har skjutits upp och det är ännu högst oklart om program som ”Allsång på Skansen” kan sändas i sommar.

Då kommer TV4 med glädjebeskedet att ”Sommar med Ernst” ska bli av. I videoklipp på Ernst Kirchsteigers, 62, Instagram berättar den folkkära programledaren:

– En sak vill jag berätta, det blir ”Sommar med Ernst” i år igen, säger han.

Det bekräftas av programmets exekutiva producent Clara Tengbom som också berättar att programmet måste göras om för att det ska kunna spelas in.

Ernst Kirchsteiger ber sina Instagramföljare att ta hand om varandra just nu.
Ernst Kirchsteiger ber sina Instagramföljare att ta hand om varandra just nu.

Försöker hitta lösningar

– Vi kommer anpassa ”Sommar med Ernst” efter de förutsättningar som råder just nu och gör därför om inspelningarna. Hur det blir och i vilken form kommer vi att återkomma med. Men ”Sommar med Ernst” kommer att sändas i sommar som planerat, säger hon via programmets presskontakt på TV4.

I klippet på Instagram ber Ernst sina följare om att ta hand om varandra och konstaterar att ”det är konstiga tider vi lever i”. Via TV4:s presskontakt säger han också till Aftonbladets läsare:

– Jag tror och hoppas tittarna uppskattar att vi anstränger oss för att få en säsong på plats. Det är viktigt att vi alla gör det bästa av situationen och hittar lösningar. Jag ser fram emot att göra en ny och annorlunda säsong i år.

Exakt hur programmet ska göras om är ännu inte klart.

– Vi återkommer när vi har något nytt att berätta, säger Clara Tengbom.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN