Dogge Doggelito har blivit pappa igen

Av: Anna Shimoda, Hans Shimoda

Publicerad:
Uppdaterad:

Dogge Doggelito har i största hemlighet blivit pappa igen.

Natten till onsdagen föddes sonen Manolo – och nu berättar artisten exklusivt för Aftonbladet om babylyckan.

"Vi är jätteglada och stolta föräldrar”, skriver han i ett meddelande.

För bara några veckor sedan så berättade artisten Dogge Doggelito, 44, om sin längtan efter fler barn tillsammans med fästmön Claudia Sierpe Apablaza, 38.

– Jag hoppas alltid på flera barn, massor med barn. Helst tvillingar till och med. Det är en dröm. Om den drömmen förverkligas är ingen gladare än jag. Det finns inget mysigare än att lukta på en nyfödd bebis. Ibland kan jag köpa barnskor och ställa på hyllan bara för att drömma lite, förklarade Dogge i programmet ”Tillsammans med Strömstedts”.

Nu har drömmen i största hemlighet gått i uppfyllelse. Under natten till onsdagen föddes parets son på Akademiska sjukhuset i Uppsala där Claudia bor.

”Till slut så kom lille Manolo ”Manolito” Leon på ortodoxa påsken. Han föddes prick klockan 04 på natten, han var 50 centimeter lång och vägde 3 158 gram, en frisk och kry liten pojke. Dogges och Claudias babyboom”, skriver Dogge i ett meddelande till Aftonbladet.

Dogge Doggelito med nyfödda sonen Manolo.
Foto: PRIVAT
Dogge Doggelito med nyfödda sonen Manolo.

Fick flera missfall

Han fortsätter:

”Alla mår bra och vi är jätteglada och stolta föräldrar. Vistelsen blev kort på sjukhuset då förlossningen bara tog två timmar. Jag åkte från Botkyrka klockan 02.30 och 04 var Manolito Jr redan här. Nu vilar vi ut hemma med vår nya familjemedlem”. 

I ”Tillsammans med Strömstedts” var Claudia Sierpe Apablaza öppen med att de har kämpat för att få barn, men att de har haft stora svårigheter på vägen.

– Han har velat det väldigt mycket. Vi försökte ett tag, men jag fick flera missfall. Sen har det blivit att vi får se vad som händer, jag orkar inte tänka på det liksom. Det var inte något jag hade tänkt på kunde hända. Sen blev det fyra missfall. Det var lite jobbigt.

I programmet får Claudia också frågan om de har kunnat mötas i det eller om det mest har varit ”hennes grej”.

– Det har varit min grej mest. När vi hade gjort slut förra året fick jag dra igenom det hela själv. Sen fick jag ett till i somras. Det har mest varit jobbigt för min kropp då jag har blivit sjuk.

Foto: Claudio Bresciani/TT
Dogge Doggelito med fästmön Claudia.

Förlovade sig i Jerusalem

Dogge Doggelito och Claudia Sierpe Apablaza har haft ett on/off-förhållande under en längre tid. I februari förra året friade Dogge, komplett med ringar, men Claudia svarade nej. Ett nytt försök gjordes ett par månader senare under påsken.

– Vi åkte till Jerusalem och där döpte vi oss först i Jordanfloden, för att ta bort det gamla och dåliga som var förra året så att vi skulle få en nystart. Sen gick vi till Heliga gravens kyrka. Där gick jag ner på knä, jag friade till henne och hon sa ja, förklarade Dogge för Aftonbladet.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN