Mark Levengood sitter fast i karantän på Åland

”Det har varit en enormt turbulent vecka”

Mark Levengood befinner sig på Åland för att begrava sin mamma.

Strikta karantänregler har trätt i kraft och han vet inte hur läge han blir kvar där.

– Jag hinner knappt ut ur sjukhuset innan karantänlagarna slår till stenhårt kring Åland, säger Mark Levengood i ”Mark & Jonas podd”.

Mark Levengood, 55, befinner sig just nu på Åland dit han har åkt för att begrava sin mamma som gick bort förra veckan. Den senaste tiden har striktare karantänregler införts och två fall av corona har upptäckts på ön, skriver Yle.

Han och maken Jonas Gardell, 56, har tagit upp podden ”Mark & Jonas podd” igen för muntra upp i dessa coronatider. De pratar i telefon om läget på Åland.

– Det har varit en enormt turbulent vecka. Mamma dog och det var fruktansvärt sorgligt. Jag hinner knappt ut ur sjukhuset innan karantänlagarna slår till stenhårt kring Åland, säger Mark Levengood i podden.

Mark Levengood sitter fast på Åland.
Mark Levengood sitter fast på Åland.

Han beskriver situationen som ”fullständigt absurd”.

– När jag kommer ut från sjukhuset så är allting tomt och tyst och ingen människa runtomkring. Man hamnar i ett sorts vakuum och plötsligt är yttervärlden precis likadan som ens inre vakuum. Allting går in i någon sorts stillhet, säger han.

Mark Levengood har möjlighet att lämna Åland, men om han gör det får han inte komma tillbaka till begravningen. Hans fyra syskon som är bosatta på fastlandet i Finland vet inte helt säkert om de kan komma, berättar han.

Jonas Gardell beklagar sig över att han inte kan vara på plats.

– Jag vill ju vara hos dig, varför är man gift om man inte är med varandra när saker krisar. Men jag får inte komma dit, säger Jonas Gardell i podden.

Aftonbladet har sökt Mark Levengood.

PODD Så kan virus spridas från djur till människa

I dagens Aftonbladet Daily pratar vi med Åke Lundqvist, professor och expert på sjukdomar som sprids från djur till människa.

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Publisert:

LÄS VIDARE