Asap Rocky dömd för misshandel i Stockholm

ASAP Rocky vill ha samhällstjänst: ”Ni vet var jag bor”

Av: 

Maria-Elena Zelaya

Joakim Magnå

NÖJE

Rättegången mot ASAP Rocky är inne i sitt slutskede. Stjärnans advokat Slobodan Jovicic föreslår att Rocky skulle kunna få samhällstjänst om han döms.

– Jag har arbetat med välgörenhet. Så jag skulle inte ha något emot att göra något sådant om helgerna, säger Rocky under den pågående rättegången.

På fredagen är intresset fortsatt stort från allmänheten, vad som kommer ske ASAP Rocky och de två medåtalade. Nu ska rättegången avslutas, åklagaren och försvarsadvokaterna kommer därför hålla sina slutanföranden.

Strax innan eftermiddagens slutanföranden dras igång föreslår ASAP Rockys advokat Slobodan Jovicic att Rocky skulle kunna få samhällstjänst om han döms.

– Ni vet var jag bor, ni har mina kontaktuppgifter och min advokats uppgifter. Jag har arbetat med välgörenhet. Så jag skulle inte ha något emot att göra något sådant om helgerna, säger Rocky.

Sista dagen

Även de medåtalade säger att de skulle kunna tänka sig samhällstjänst om de döms. De frågar också om männen i så fall skulle ha ett ordnat boende i Sverige. Ja, svarar samtliga på det. ASAP Rocky har tidigare uttryckt att han vill bli klar med rättegången så fort som möjligt.

– Jag skulle vilja ta en ordentlig dusch. Och få umgås med min mamma och min familj, säger Rocky.

Döms ASAP Rocky och de två medåtalade kommer den tid de suttit frihetsberövade att räknas av från ett eventuellt fängelsestraff. Skulle männen frias får de ekonomisk ersättning för tiden.


PODD Allt om rättegången mot ASAP Rocky – de viktigaste bevisen som kan fälla stjärnan

I nyhetspodden Aftonbladet Daily pratar vi om varför en krossad glasflaska och ett fåtal SMS kan avgöra ASAP Rockys framtid.  

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

ANNONS EXTERN LÄNK

Julklappstips! Zlatans nya bok "Adrenalina" släpps snart – förbeställ här!

Sportbladet Shop

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Asap Rocky dömd för misshandel i Stockholm

LÄS VIDARE

Här lämnar ASAP Rocky Sverige

ÄMNEN I ARTIKELN

Asap Rocky dömd för misshandel i Stockholm

Asap Rocky

Brott

Slobodan Jovicic

Stockholms tingsrätt