Dokusåpastjärnan hittad död – maken misstänker mord

Medverkade i ”Big brother” och ”Den där Miriam”

avAlex Hartelius

Publicerad:
Uppdaterad:

Dokusåpastjärnan Miriam Rivera hittades död i sitt hem i Mexiko tidigare i år.

Men det är först nu som flera medier rapporterar om dödsfallet.

Maken Daniel Cuervo säger i en intervju med Daily mail att han misstänker att hon blivit mördad.

Det var i februari som Miriam Rivera hittades död i sitt hem i Hermosillo, Mexiko. Men det är först nu som flera medier rapporterar om dödsfallet.

Det bedömdes först som ett självmord men i en intervju med Daily mail säger Riveras make, Daniel Cuervo, att han misstänker att hon mördats.

– Morgonen den 5 februari så ringde Miriam mig från Mexiko och berättade att hon mådde dåligt och spydde blod, så jag sa till henne att uppsöka sjukhus. Hon ringde mig igen innan hon lämnade sjukhuset vid 12-tiden och det var sista gången som vi pratade med varann, säger Cuervo till tidningen.

1 av 3 | Foto: PR HANDOUT

Maken fick dödshot

Maken ville att en obduktion skulle genomföras men fick beskedet om att det inte gick eftersom man redan kremerat Riveras kropp. Kort därpå kom han i kontakt med en okänd man i telefon som mordhotade honom.

– Kom inte tillbaka till Mexiko, för då dödar vi dig också, ska personen ha sagt enligt Cuervo.

Hade egen dokusåpa

Miriam Rivera har främst gjort sig känd för sin medverkan i skandalomsusade dokusåpan ”Den där Miriam”, 2004. I programmet tävlade sex män om att vinna hennes kärlek. Det de inte visste var att Rivera var en transperson, vilket avslöjades först i slutet av säsongen.

Sändningarna fick skjutas upp i Storbritannien efter att samtliga deltagare stämt produktionsbolaget bakom dokusåpan. När programmet sedan sändes blev det en succé och såldes till flera länder, bland annat svenska TV3.

Miriam Rivera medverkade även i ”Big Brother Australia” 2005.

Hon blev 38 år gammal.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM