Därför slutade Caroline Giertz med ”Det okända”

 Det har varit ett jobb som jag brinner för, säger Caroline Giertz.
Det har varit ett jobb som jag brinner för, säger Caroline Giertz.

Programledaren Caroline Giertz ledde tv-programmet ”Det okända" i 14 år.

Idag är hon glad att programmet lades ned i våras.

– En till mig närstående person sa att jag utsatte honom för risker genom att göra det jag gjorde, säger hon till Nöjesbladet.

Tv-profilen Caroline Giertz, 61, har lett programmet ”Det okända” i 14 år. I våras bestämde sig Sjuan för att pausa programmet på obestämd tid, något programledaren då inte var så deppad för.

– Jag har gjort mycket av ansvarskänsla. Jag tror ju på det vi gör och har sett det som ett uppdrag. Men jag har med åren blivit lite mer vaksam, för att inte säga rädd, för vad vi ska stöta på när vi åker ut. Så jag tycker att det är skönt. Det räcker nu. Jag klarade mig, sa hon till Nöjesbladet i juli.

Istället startade hon podcasten ”Paranormalt” och i det senaste avsnittet som släpps under fredagen berättar hon att det till slut blev för mycket. Närstående personer drabbades av ”energier” som hon fick med sig efter besök hos personer i programmet.

När Nöjesbladet pratar med Caroline Giertz utvecklar hon resonemanget.

– En till mig närstående person sa att jag utsatte honom för risker genom att göra det jag gjorde i ”det okända”. Jag tänkte att det inte kunde vara så, men personen säger att han har blivit sliten ur sängen och påhoppad, men jag har inte riktigt velat lyssna på det örat.

”Jag är fattigpensionär”

Caroline fortsätter:
– Det har varit ett jobb som jag brinner för, men jag ville inte att det skulle skada någon som jag älskar. Jag har jag tänkt att så kan det väl ändå inte vara, men när jag slutade med ”Det okända” så var det med en stor lättnad.

På grund av det här?

– Inte bara, jag kände att jag utsatte mig för risker.

På vilket sätt?

– Jag visste inte vad jag skulle möta när vi åkte ut och skulle hjälpa någon i ”Det okända”. Jag visste inte vad det var som hade stört dem och jag tänkte att rätt vad det är så stöter jag på något som jag inte klarar av. Jag kände att vi har gjort det över 300 gånger så nu får det räcka.

Så det var en lättnad att sluta?

– Ja, det var det. Jag tyckte det var så obehagligt. Det är ju en risk att åka ut och göra det, men nu känns det som att uppdraget är slutfört.

Personen som råkade ut för det här, är han eller hon glad att du har slutat med det?

­– ja, den personen är verkligen väldigt glad att jag har slutat med det.

När du slutade med ”Det okända”, slutade obehagligheterna för den hör personen då?

– Ja, det har det nog gjort. Jag tror inte man ska leka med sådana här saker. Men jag har känt att det har varit ett viktigt uppdrag.

Caroline Giertz berättar att hon idag har gått i pension, men att hon fortsätter jobba.

– Jag tillhör väl den sista generationen som kan gå i pension vid 61. Jag är fattigpensionär. Jag tar det lilla jag kan få och så drygar jag ut det med jobb vid sidan om.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN