Carina Berg gör mångmiljonklipp efter tv-renoveringen

Värdet på skärgårdsvillan kan dubblas

Carina och Erik Berg beräknas göra en mångmiljonvinst när villan renoveras i tv.

Priset på skärgårdshuset i ”Bergs drömkåk” kan komma att dubblas – men enligt Kanal 5 bekostar paret också hela renoveringen själva.

– Vi följer och filmar deras renoveringsarbete, det är vad vi har gjort, säger Discovery networks kommunikationsdirektör Daniel Lagerqvist.

De har beskrivit huset som ”fullständigt ruttet”.

Men Carina Bergs och Erik Bergs skärgårdsidyll kan också leda till en mångmiljonvinst för paret tack vare dokusåpan ”Bergs drömkåk” som har premiär på Kanal 5 i kväll. I serien renoveras det fallfärdiga huset och enligt experter som Nöjesbladet har varit i kontakt med kan paret räkna med att värdet nästan kommer att dubblas.

Carina och Erik Berg gick vinnande ur budgivningen på det förfallna huset i maj och slutpriset för skärgårdsvillan på 123 kvadratmeter tillsammans med tomten på nästan 5 000 kvadratmeter landade på 6,2 miljoner kronor, enligt offentliga uppgifter från Lantmäteriet.

Priset kan landa på nästan det dubbla

Under sommaren har huset renoverats som en del av inspelningen av ”Bergs drömkåk”. Nöjesbladet bad fastighetsmäklaren Helen Jelbe att uppskatta vad parets hus kan vara värt efter renoveringen. Jelbe är mäklare på Bjurfors, med lång erfarenhet av försäljning av fastigheter på Värmdö och i Stockholms skärgård.

– Jag kan inte gå in och värdera just deras hus, men ett nyrenoverat hus i samma område på en tomt av liknande storlek borde kunna säljas för 10 till 12 miljoner, uppskattningsvis, säger hon.

Enligt Lantmäteriets fastighetsregister har också ett par av fastigheterna i området omkring Carina och Erik Bergs hus det senaste året sålts med slutpriser mellan 10 och 20 miljoner kronor.

Enligt Kanal 5:s kommunikationsdirektör Daniel Lagerqvist är det paret själva som stått för alla renoveringskostnaderna.

– Vi betalar inte ett jota. De har själva köpt sitt hus och skött alla kontakter med olika leverantörer själva, vi följer och filmar deras renoveringsarbete, det är vad vi har gjort, säger han.

”Ruttet hela vägen ner”

Nöjesbladet har sökt Carina och Erik Berg för att fråga om hur mycket renoveringen kostat dem.

– Tack för frågan, men vi kommenterar inte vår privatekonomi, hälsar Carina Berg via Kanal 5:s presskontakt Mathilde Albinsson.

När Nöjesbladet träffade paret Berg under Kanal 5:s höstpresentation i augusti beskrev de renoveringen som lite av en mardröm.

– Det såg verkligen förskräckligt ut från början, det tyckte vi inte då, men man har sett bilder i efterhand och jag förstår inte att vi kan ha köpt det stället, säger Erik Berg.

– Det var hål på så många ställen och det hade regnat in i 20 års tid, så det var ruttet hela vägen ner. Det läskigaste var när vi öppnade grunden för hade det varit ruttet där så hade vi blivit tvungna att lägga ned projektet, säger Carina Berg.
 

”Bergs drömkåk” sänds på Kanal 5 tisdagar 21.00.

PODD Tv-bönderna och kärleken

I fjärde avsnittet av ”Bonde söker fru”-podden ”Tv-bönderna och kärleken” berättar ” den före detta ”Bonde söker fru”-deltagaren Susanne Brännemo om svårigheterna att dejta efter programmet.

Lyssna:

 iPhone

 Spotify

 Acast


Eller ⬇️ klicka på PLAY-knappen

Gå med i vår opinionspanel

Vill du vara med och svara på Inizios undersökningar där vi tar reda på vad svenska folket tycker om exempelvis samhällefrågor och politik? Resultat presenteras bland annat i Aftonbladet. Det är frivilligt att svara, du är anonym och kan gå ur när du vill. Klicka på länken för att anmäla dig.

Publisert:

LÄS VIDARE