Ola-Conny om oron under corona: ”Stundtals lite dödsångest”

Ullaredsprofilen om pollenallergin, trängseln och misstänksamheten

ULLARED. Ola-Conny Wallgren tycker att Gekås gör vad de kan för att besökarna ska kunna hålla avstånd om de vill.

Men han förstår också de som är bekymrade, då han själv varit orolig för att bli smittad.

– Man hade stundtals lite dödsångest, men innerst inne visste jag att det inte skulle drabba mig.

Flera av Gekås besökare vittnar om trängsel och köer, och att det är svårt att hålla avstånd.

Men Ola-Conny Wallgren, känd från tv-serien ”Ullared” menar att hans arbetsplats gör vad de kan för både de anställda och besökarnas säkerhet.

– Det kan hända om man handlar att man upplever det på ett annat sätt.

Han vidtar själv åtgärder. Många vill komma fram och ta en bild med honom och då glömmer många att det är social distansering som gäller.

– Jag säger att det är coronatider och de fattar själv, de håller avstånd. De känns lite konstigt, men så är det. De respekterar det.

Kö utanför Gekås.
Kö utanför Gekås.

Svårt med pollen

Under pandemin har folk varit nervösa när folk nyser eller hostar. Ola-Conny Wallgren berättar att det inte var helt lätt att vara pollenallergiker i april och maj.

– Det var jobbigt. Till sist vågar man ju inte göra någonting. Herregud man är ju bara människa! Man fick gå ut och nysa rejält. Det var jobbigt.

Han tycker att misstänksamheten människor emellan varit påfrestande. Men han förstår den, för han har själv varit orolig för att bli sjuk.

– Man hade stundtals lite dödsångest, men innerst inne visste jag att det inte skulle drabba mig. Jag tänkte att jag ska hålla avstånd, jag ska göra allt för att hålla mig frisk.

Men diskussionerna om corona var stressande.

– Det var bara corona från morgon till kväll, till slut var man så trött på det att man var tvungen att gå i skogen, läsa en tidning eller titta på ett tv-program. Det blev för mycket helt enkelt. Man blev helt psycho.

Ola-Conny Wallgren.
Ola-Conny Wallgren.

Kämpigt i företaget

Ola-Conny har alltid känt att han haft en trygg karriär, i och med att han jobbar på ett av Sveriges största varuhus.

– Jag har tänkt att det är ingenting som kan sätta stopp, men nu gjorde någonting det.

I april tappade företaget mycket inkomster, och han permitterades tillsammans med flera av sina medarbetare

– Visst kände jag oro, ångest och funderade om det skulle komma några oväntade räkningar. Jag hade en buffert, så jag visste hur jag skulle reda ut det. Men jag var orolig, och det var det nog fler än jag som var.

Ser en ljusning

Under våren har han varit mycket själv, inte umgåtts med så många. Han har varit mycket i skogen, pratat i telefon och hängt med sin katt.

Ensamheten har varit stor, ingen har kommit och hälsat på.

Han hoppas att alla blir friska snart och att pandemin ebbar ut. Och visst känner också han att saker och ting blivit lite lättare de senaste månaderna.

– Det känns skönt. Det känns som man har nått till en liten solig strand, kan man säga. Fast det har varit väldigt molnigt och dimmigt emellanåt, ser man till sist en härlig sandstrand som börjar glittra lite grann. Snart är vi nog där på riktigt kanske. Men det kan jag inte lova.

Ola-Conny Wallgren.
Ola-Conny Wallgren.

Han hoppas pandemin kommer sätta ljuset på vad som är viktigt i livet.

– Jag tror det blir riktigt bra när det väl blir bra. Det kommer bli en liten vändpunkt för alla. Jag tror verkligen det blir bra.

PODD Coronafrågorna som vi saknar bra svar på

Vi pratar med Aftonbladets reporter Nivette Dawod om vilka frågor vi ännu inte fått svar på när det gäller coronapandemin.

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på Lyssna-knappen

Publisert:

LÄS VIDARE