Skräckupplevelsen i Robinson: ”Jag kände att nu dör jag”

Jannika Navjord fick utmana sin största fobi i tv-programmet

avAlice Göransson

Hon är livrädd för havet – men tvingades göra en vattenhinderbana.

Jannika Navjords vattenskräck blev hennes fall i ”Robinson”.

– Det var fruktansvärt, säger hon till Nöjesbladet.

I tisdagens avsnitt av ”Robinson” får deltagarna utmana varandra i en vattenhinderbana. Den som kom sist fick omedelbart lämna programmet, vilket blev Jannika Navjord, 43. Utmaningen var allt annat än lätt för henne: då hennes största rädsla är djupt vatten.

– Kroppen kunde inte hantera situationen, den fick panik. Jag började hyperventilera och jag försökte att stanna upp och lugna ner mig själv men det gick inte. Huvudet funkade men inte kroppen, berättar Jannika Navjord till Nöjesbladet.

Alltid haft vattenskräck

Paniken slog Jannika redan innan de skulle hoppa i vattnet. Utan stöttningen från de andra deltagarna och läkarteamet säger hon att hon aldrig hade vågat utmana sig själv.

– Det som inte syns i programmet är att jag hyperventilerar uppe på bryggan och att Emilio och Klas står och klappar på mig och peppar mig. Jag fick även ögonkontakt med en fantastisk doktor som jag visste skulle hoppa i ifall det behövdes. Så då tänkte jag att jag kör tills jag nästan dör, för då kommer någon och räddar mig i alla fall, säger hon.

1 av 3 | Foto: TV4
Jannika Navjord

Trots att vattenskräcken gjorde att hon blev sist i tävlingen är Jannika glad över att hon vågade utmana sig själv, då hon alltid varit rädd för vatten så länge hon kan minnas.

– Det går ju inte att andas där, så då dör man ju. Det är logiskt. Jag är ju ingen fisk liksom. Det var fruktansvärt och jag tänkte att nu dör jag, men jag är stolt över att jag inte gav upp, säger hon.

”En av de mest fantastiska saker jag gjort”

Jannika Navjord har bara bra minnen från tiden i ”Robinson” trots att hon snubblade på mållinjen.

– Allt har varit helt otrolig, framförallt mötena med alla människor. De insikter man får när man inte har någonting gör att det blir väldigt tydligt vad man vill ha i livet och vad man absolut inte vill ha. Det är en sak som inte går att läsa sig till liksom, så det var en gåva. ”Robinson” är en av de mest fantastiska saker jag gjort måste jag säga.

ARTIKELN HANDLAR OM

Robinson