Charlotte Perrelli

Perrelli ny Eurovision-kommentator

Guidar tittarna tillsammans med veteranen Edward af Sillén – Eric Saade avlämnar Sveriges röster

Av: 

Torbjörn Ek

NÖJE

Charlotte Perrelli blir kommentator i Eurovision song contest.

Tillsammans med veteranen Edward af SIllén kommer hon att guida tittarna genom SVT:s sändningar.

– Det kommer garanterat bli mycket skratt och jag hoppas tittarna kommer att gilla oss som duo, säger hon i ett pressmeddelande.

För 20 år sedan vann hon Eurovision song contest i Jerusalem med låten ”take me to your heaven”.

Nu återvänder Charlotte Perrelli, 44, till Israel för att debutera som Eurovision-kommentator i SVT:s sändningar tillsammans med veteranen Edward af Sillén, 36.

– Det här ska bli väldigt roligt att få göra. Att få komma tillbaka till Eurovision i en helt annan roll och dessutom få jobba med Edward igen. Det kommer garanterat bli mycket skratt och jag hoppas tittarna kommer att gilla oss som duo, säger Charlotte Perrelli i ett pressmeddelande.

Nionde året

Sillén gör sitt nionde år som Sveriges kommentator. Han debuterade 2009 tillsammans med Shirley Clamp och med undantag för de år som Sverige producerat Eurovision och Edward istället varit manusförfattare och regissör för sändningen, så har han varit SVT:s Eurovisionkommentator varje år, med olika bisittare vid sin sida.

– Det känns urkul att få återvända till båset och leda tittarna genom årets roligaste, mest galna musiktävling. Att få Charlotte med mig, tillbaka till den historiska mark där hon för exakt 20 år sedan vann guldet, känns underbart. Jag tror att vi kommer få väldigt roligt tillsammans och vi ska guida tittarna med glädje, kunskap och stor kärlek till evenemanget, säger han i ett pressmeddelande.

Saade lämnar röster

Eric Saade, 28, kommer också att medverka i Eurovision song contest, som Sveriges röstavlämnare i finalen. Saade hade samma uppdrag även 2010.

Eurovision song contest sänds från Tel Aviv med två semifinaler 14 och 16 maj följt av finalen lördag 18 maj.

Madonnas talesperson har bekräftat för Variety att hon kommer att medverka som mellanakt i finalen. Enligt uppgifter till den israeliska tidningen Haaretz väntas Madonna framföra två låtar, dels en av sina klassiker och dels en nyskriven låt.

Håll koll på kändisarna och få det senaste skvallret - följ Nöjesbladet på Facebook

ANNONS

Hitta ett kreditkort eller betalkort som passar dig och dina behov! Jämför nu.

Extern länk från Compricer

Jämför nu!

Publisert:

LÄS VIDARE

Markus Larsson: Dålig norsk jojksmocka vann över Sverige i Eurovision

ÄMNEN I ARTIKELN

Charlotte Perrelli

Edward af Sillén

Eurovision song contest

Eric Saade

Madonna