Tommy Myllymäki ersätter Markus Aujalay i ”Sveriges mästerkock”

”Vi är stolta och glada”

Tommy Myllymäki.
Tommy Myllymäki.

Tommy Myllymäki blir ny jurymedlem ”Sveriges mästerkock”.

Han ersätter avhoppande Markus Aujalay, meddelar TV4.

– Tillsammans med kollegorna Mischa och Tom kommer han bidra med sina erfarenheter och kunskaper inom matlagning, säger Matilda Walker, exekutiv producent på TV4.

Nu är juryn helt klar inför nästa säsong av ”Sveriges mästerkock”.

Det blir Tommy Myllymäki, 44, som tillsammans med Mischa Billing, 56, och Tom Sjöstedt, 47, ska bedöma amatörkockarnas mat, meddelar TV4.

– Vi är stolta och glada över att kunna presentera Tommy Myllymäki som ny jurymedlem i Sveriges Mästerkock 2023. Tillsammans med kollegorna Mischa och Tom kommer han bidra med sina erfarenheter och kunskaper inom matlagning, säger Matilda Walker, exekutiv producent på TV4, i ett pressmeddelande.

– Med den nya juryn på plats blickar vi framåt mot en ny spännande säsong där en lycklig vinnare så småningom kommer kunna titulera sig Sveriges Mästerkock 2023.

I ett inlägg på Instagram kommenterar Myllymäki sitt nya uppdrag:

– Exalterad över att få vara en del av juryn tillsammans med Mischa Billing och Tom Sjöstedt. Jag kommer försöka göra mitt bästa att fylla skorna efter ”Mästerkocks”-legendaren Markus Aujalay, vilket inte kommer bli lätt...

Därför lämnar Markus Aujalay

På tisdagen stod det klart att Markus Aujalay, 51, gjort sitt efter tolv säsonger i juryn.

– Det är inte konstigare än att efter så lång tid så är det dags att göra något annat. Herregud, det är tolv år. Det är väldigt lång tid och väldigt många säsonger som har gjorts. Det är dags att lämna över stafettpinnen, sa han till Aftonbladet efter beskedet.

Leif Mannerström, Markus Aujalay och Mischa Billing i ”Sveriges mästerkock VIP”-juryn.
Leif Mannerström, Markus Aujalay och Mischa Billing i ”Sveriges mästerkock VIP”-juryn.

Vann ”Kockarnas kamp”

Tommy Myllymäki har själv lagat mat i tv-rutan när han tog hem ”Kockarnas kamp” 2012. Han utsågs även till årets kock 2007.

I fjol mottog hans krog Aira i Stockholm en prestigefylld stjärna i Guide Michelin.

”Sveriges mästerkock” har premiär våren 2023 på TV4 Play och TV4.

Publisert:

LÄS VIDARE