John Chrispinsson död

SVT-kollegorna i sorg efter dödsbudet

Claes Elfsberg: ”Han var en fantastisk person”

Av: 

Linn Elmervik

NÖJE

Han var ett välkänt ansikte i tv-rutan.

Nu sörjs programledaren och journalisten John Chrispinsson av kollegorna på SVT.

– Jag är chockad över hans bortgång, säger nyhetsankaret Claes Elfsberg, 68.

John Chrispinsson har avlidit hastigt - 60 år gammal, uppger hans familj för SVT Nyheter.

Programledaren var en uppskattad profil och medarbetare på SVT sedan många år tillbaka. Nu sörjs han av många kollegor i tv-huset.

”Gomorron Sverige”-profilen Ann-Britt Ryd Pettersson läste på journalisthögskolan tillsammans med John Chrispinsson och kollegorna var vänner sedan 40 år tillbaka. Hon är tagen av hans död.

– Vi skulle träffats nu nästa vecka och ta vår vårfika och babbla om allt möjligt som man gör. Nu blir det inte så, säger hon.

”Var väldigt varm”

Hon fortsätter:

– För oss som kände honom var han en rolig person, inte lika strikt som i tv-rutan. Han hade humor och var väldigt varm. Han hade en hög integritet. En gammaldags intellektuell men ändå väldigt modern.

Programledaren Claes Elfsberg jobbade tillsammans med John Chrispinsson på SVT.

– För det första är jag chockad över hans bortgång. Det kom fullkomligt överraskande och överrumplande. Sist jag träffade honom verkade han precis lika pigg och full av liv som vanligt, så jag är lika överraskad som alla andra, säger han.

”En fantastisk person”

Han fortsätter:

– Han var en fantastisk person. En kunnig, trevlig, rolig reporter och programledare som det var lätt att jobba ihop med. Jag kommer minnas honom som en väldigt kunnig och seriös person, som ändå var lite full i sjutton.

Marianne Rundström, 66, var också en av John Chrispinssons SVT-kollegor.

– Det är svårt att ta in, det är en fullständig chock. En så oerhört sprudlande, levande människa som är borta...det har jag nog inte förstått. Men han kommer vara djupt, djupt saknad.

Också för Victoria Dyring, 44, som jobbade tillsammans med John Chrispinsson under Nobelfesten, kom dödsbeskedet som en chock.

– Jag fick precis veta. Det är så förfärligt att höra och jag tänker på hans familj och jag tänker på honom som en oerhört engagerad och kunnig och professionell person med en sällsynt härlig humor, säger hon.

”Tränade tillsammans i fredags”

Pekka Heino, 55, som är programledare för “Go’kväll”, tränade tillsammans med John Chrispinsson så sent som i fredags.

– Vi sågs flera fredagar i rad och tränade ett pass crosstraining tillsammans. Då var det verkligen ingenting som tydde på någon sjukdom. Vi körde lika hårt som vanligt. Efteråt pratade vi och han berättade om sin helg, saker han skulle göra med sin son och att han skulle på fest. Det här kom som en chock, säger han.

”Väldigt chockad”

Yvonne Ryding, 54, var programledare för Melodifestivalen tillsammans med Chrispinsson 1989, och minns med värme sin vän.

– Jag blir väldigt chockad, det var en person som hade jättemycket kvar att ge, säger hon.

Ryding fortsätter:

– Han var så otroligt kunnig på alla plan och han kommer bli otroligt saknad, jag kommer sakna honom. Han var en riktig pärla.

ANNONS

Muminmuggen Fiske finns nu till ett rabatterat pris hos Nordic Nest - köp den idag!

Extern länk från Nordic Nest

Gå till rabatten

Publisert:

LÄS VIDARE

”Jag gick hem och grät”

ÄMNEN I ARTIKELN

John Chrispinsson död

John Chrispinsson

Claes Elfsberg

Ann-Britt Ryd Pettersson