Så mycket kostade Birros skilsmässotavla

1 av 5

avRebecka Ljung

NÖJE

Macrus Birros exfru Jonna Vanhatalo har sålt parets bröllopstavla på Tradera.

Många tusen kommer köparen att betala för det målade porträttet, med hål i Birros panna, efter ett knytnävsslag.

”Konst för den som redan har allt” var rubriken på den nyss avslutade auktionen på Tradera. Marcus Birros exfru Jonna Vanhatalo lade upp parets bröllopstavla på auktionssajten för att få in pengar och bli av med objektet.

Målningen föreställer henne och exmaken Marcus Birro i bröllopskläder. Efter förra årets skilsmässa vill inte Vanhatalo ha kvar den gamla bröllopsgåvan.

Tavlan var en bröllopsgåva, som en släkting till Vanhatalo beställde från en finsk konstnär. Den har en väldigt speciell skavank, som syns på Birros målade panna.

Över 50 000 kronor

”Min knytnäve råkade gå igenom tavlan när det var som mest infekterat i bodelningen, så betänk det symboliska värdet av frihet i det utdelade slaget när du budar”, skrev Jonna Vanhatalo i beskrivningen på Tradera.

Nu har en köpare slagit till. Efter 392 bud och en ganska hätsk auktion sista timmarna, har en person klickat hem den skadade tavlan för 50 100 kronor.

Jonna Vanhatalo har tidigare sagt att förtjänsten ska täcka hennes skulder och utöver dem gå till att hjälpa andra kvinnor som har det ekonomiskt tufft efter en skilsmässa.

Hon har sagt till Nöjesbladet att hon hoppas verket hamnar på ett skilsmässomuseum.

Vad Marcus Birro tycker om saken?

– Jag känner bara sympati för den stackare som slänger upp pengar för den där, har Marcus Birro sagt till Nöjesbladet.

ARTIKELN HANDLAR OM

Tradera