”Idol”-profilen dömdes efter bråk på fest: ”En trevlig kväll”

1 av 4
NÖJE

Festkvällen slutade i tingsrätten.

Nu kommenterar Idol-deltagaren Joakim Jakobsson domen för våldsamt motstånd.

– Våldsamt och våldsamt..., säger han.

Festkvällen 2011 slutade inte som ”Idol”-deltagaren Joakim Jakobsson , 29, hade tänkt sig.

Han hade varit ute på en klubb med några arbetskamrater. På feststället fick han en drink över sig och tog därför av sig skjortan.

Enligt en dom i tingsrätten fann ordningsvakten detta olämpligt och omhändertog honom. Enligt vakten och hans kollega ska då Joakim Jakobsson försökt kränga sig loss och gjort motstånd.

”Var inte mycket mer med det”

När Joakim får frågor om händelsen vill han inte minnas att det handlade om våldsamt motstånd.

– Våldsamt och våldsamt... Det var väl egentligen bara att jag blev nedsprutad med lite champange så jag tog av mig min skjorta och då fick jag inte vara kvar på klubben så de tog ut mig. Sen var det inte mycket mer med det.

Tingsrätten ansåg däremot att ordningsvakten lämnat en trovärdig berättelse. De gjorde bedömningen att Joakim gjort sig skyldig till våldsamt motstånd och han dömdes till dagsböter på totalt 4 500 kronor.

Du håller inte med om domen?

– Nej, det gör jag inte, säger Joakim Jakobsson.

Det är inte heller en kväll som han ångrar.

– Nej, vi hade en jätterolig kväll. Det hände i bara farten att vi firade och de sprutade ned mig med champagnen. Hade jag kunnat ta tillbaka domen och allting som hände så... Nej, det var en trevlig kväll och den slutade inte illa. Jag fick åka hem och lägga mig helt enkelt, säger han.

Här är alla vinnare av Idol 01:06
ARTIKELN HANDLAR OM

Idol 2017

Idol