Kritiken efter Depp-teamets antydan om James Franco

Besökte Amber Heard natten före skilsmässoansökan

Amber Heard bekräftade i rätten att James Franco besökte henne sent natten innan hon lämnade in sin skilsmässoansökan.

Nu kritiseras Johnny Depps advokater för vad de försökt att antyda i domstolen.

– Depps advokater gjorde en stor otjänst mot alla kvinnor, säger en källa nära Heard till TMZ.

Amber Heard har vittnat i rätten om Johnny Depps kontrollbehov, hur han begärt att hon berättat för honom om intima scener under filminspelningar och att han varit svartsjuk på Hollywood-kollegan James Franco.

Under tisdagen bekräftade Amber Heard i rätten att Franco besökt henne sent natten innan hon ansökte om skilsmässa från Depp.

PLUS: Johnny Depp och Amber Heard-rättegången: Det här har hänt

Depps advokater spelade upp en övervakningsfilm från lägenhetskomplexet för rätten, där Heard ses möta upp Franco vid hissen och hur han följer med henne upp till lägenheten.

Vänner och bodde granne

Under korsförhöret frågade Depps advokatteam, med Camille Vasquez i spetsen, aldrig rakt ut om om Heard och Franco haft intimt umgänge, men de ställde frågor om hon visste hur sent det var och huruvida hon visste om Johnny Depp var i stan eller inte den aktuella natten. De pressade henne också på varför hon träffade Franco.

– Han var min vän. Och han bodde granne, bokstavligen porten intill. Och uppriktigt sagt så hade jag uttömt mitt vanliga stödnätverk av vänner och var glad över att kunna välkomna så mycket vänskap som jag bara kunde få vid den tiden, svarade Amber Heard i rätten.

Amber Heard i rätten den 17 maj.
Amber Heard i rätten den 17 maj.

Under Amber Heards inledande vittnesmål 5 maj berättade hon att hon blivit nära vän med James Franco efter att de spelat in flera filmer tillsammans. Heard vittnade då också om Depps svartsjuka:

– Han hatade James Franco och anklagade mig redan för att tidigare ha haft en hemlig fling med honom eftersom vi hade spelat in ”Pineapple express” ihop, sa hon då.

Kritik mot frågorna om Franco

Depp å sin sida hävdade i sitt vittnesmål 21 april att han trodde att Heard och Franco hade en otrohetsaffär.

Efter Vasques utspel med videoklippet på James Franco i Amber Heards hiss var hennes team skarpt kritiska. En källa nära Amber Heard säger till TMZ:

– Depps advokater gjorde en stor otjänst mot alla kvinnor den här morgonen. De visade kvinnor exakt vad som kan hända dem i en rättssal om de ställer sig upp och berättar om misshandel i hemmet.

James Franco.
James Franco.

Rättegången grundar sig i att Johnny Depp har stämt Amber Heard för förtal efter att Washington Post 2018 publicerat en opinionsartikel där Heard själv skrev om hur hon överlevt ett misshandelsförhållande.

Johnny Depp namngavs inte i artikeln men hans advokatteam hävdar att hans rykte inom filmindustrin skadats på grund av att Amber Heard tidigare anklagat honom för misshandel. Johnny Depp har stämt sin exfru på 50 miljoner dollar. Hon har å sin sida lämnat in en motstämning på 100 miljoner dollar för förtal, med anledning att hon hävdar att han ljuger om att han inte misshandlat henne.

Johnny Depp.
Johnny Depp.
Rockbjörnen
Publisert:

LÄS VIDARE