Får 17 års fängelse för Mac Millers död

Andra knarklangaren som döms för inblandning i stjärnans överdos

Mac Miller blev 26 år.
Mac Miller blev 26 år.

En knarklangare har dömts till 17 r och sex månaders fängelse för inblandning i Mac Millers död.

Det är den andra personen som döms som ansvarig för rapstjärnans överdos i september 2018.

Ett åtal mot en tredje man pågår fortfarande, rapporterar TMZ.

Knarklangaren Stephen Walter, 49, har dömts till 17 år och sex månaders fängelse efter att ha erkänt att han försett Mac Miller med drogerna som ledde fram till rapsstjärnans död, skriver TMZ.

Walter har erkänt att han sålt de piller som visade sig innehålla den starkt smärtstillande drogen fentanyl.

Mac Miller dog i september 2018 efter att ha tagit en dödlig blandning av just fentanyl, kokain och alkohol. Rapparen, som egentligen hette Malcolm McCormick, hade legat död i flera timmar när han hittades i sitt hem i Kalifornien, av sina anställda. Han var 26 år gammal när han dog.

Tre langare har erkänt

Walter är den andra knarklangaren som döms till fängelse för inblandning i Mac Millers död. I april dömdes 39-åriga Ryan Reavis till 10 år och 11 månaders fängelse, efter att ha erkänt att han varit delaktig i att förse Mac Miller med fentanyl.

I rätten erkände Stephen Walter att han sålt förfalskade läkemedel men inte kände till att de innehöll fentanyl, rapporterar New York Post. Han träffade aldrig Mac Miller utan hade gett drogerna till Ryan Reavis för försäljning. Reavis i sin tur försåg en tredje person, Cameron Pettit, med pillren och det var Pettit som slutligen sålde dem till Mac Miller, tillsammans med andra droger, enligt vad Walter sa i rätten.

Pettit har också erkänt inblandning i rapstjärnans död, men väntar fortfarande på sin dom.

Publisert:

LÄS VIDARE

Ämnen i artikeln