Malin Falk Gramer sjuk i covid tre gånger: ”Det har varit helt vidrigt”

Publicerad 2022-06-03

Hon har varit sjuk i covid-19 från och till i över två års tid.

Nu berättar programledaren Malin Falk Gramer om den tuffa kampen som också renderade hjärtproblem.

– Det har varit helt vidrigt, säger hon till Aftonbladet.

Det var i februari 2020 som programledaren Malin Falk Gramer, 44, drabbades av covid-19. Men i hennes fall blev sjukdomstiden allt annat än kortvarig och i vintras förklarade hon i ett långt inlägg på sociala medier att hon varit sjuk till och från i över två års tid.

När Aftonbladet träffar Malin Falk Gramer på ett event på Grand Hôtel Saltsjöbaden förklarar hon att hon äntligen mår bra igen.

Drabbad av hjärtproblem

– Nu mår jag så jävla bra, är glad och känner mig pigg. Jag tycker livet känns härligt igen. Men det har ju kommit smygande. Det var inte så att jag vaknade upp en dag och plötsligt mådde bra. Men omgivningen märker en jättestor skillnad nu. Hade exempelvis det här eventet ägt rum för en månad sedan så hade jag inte varit här. Jag hade inte gått ut efter klockan 15 på dagen. Så illa var det. Jag har varit hemma och vilat väldigt mycket, säger Malin Falk Gramer och berättar om det långa sjukdomsförloppet:

– Jag fick ju covid-19 i februari 2020 och var då sjuk i 7-8 veckor. Sedan var jag faktiskt frisk under sommaren, men under hösten blev jag småsjuk igen och fick också problem med hjärtat och hade tryck över bröstet. Jag var inne på sjukhus och fick göra massa undersökningar.

Malin Falk Gramer.
Malin Falk Gramer.

I februari 2021 insjuknade Malin Falk Gramer återigen i covid-19.

– Då var jag sjuk i 8-10 veckor, men blev återigen frisk innan sommaren och mådde då bra under en period. Men jag fick konstaterad covid-19 igen i februari i år och då har jag ändå tagit alla sprutor. Det är faktiskt helt sjukt och jättekonstigt.

”Det har varit helt vidrigt”

Malin Falk Gramer hymlar inte med hur tuffa de här åren har varit.

– Det har varit helt vidrigt. Jag har haft noll energi och inte orkat någonting och inte heller velat göra någonting. Jag orkade inte ens ringa en kompis, jag hade ingenting att säga. Men läkarna vet ju inte vad det här beror på. Jag har ändå fått vara frisk på somrarna vilket har varit någon form av lättnad. I höstas mådde jag också lite bättre. Men jag då var jag utomlands två gånger och vet inte om det har med solen att göra.

Hur ser du på den närmaste framtiden?

– Livet är ju toppen igen vilket jag är jätteglad för. Jag vill jobba, resa, vara med barnen – och verkligen leva livet. Nu hoppas jag verkligen att det här är över.

Rockbjörnen

LÄS VIDARE

Ämnen i artikeln