Lindorffs ”Bonde”-chock: Trodde vi skulle behöva avbryta allt

Inspelningen kastad på ända när kärlek uppstod – mellan ”fel” personer

Hjärtan krossas i årets ”Bonde söker fru” när kärlek uppstår – mellan ”fel” personer.

Linda Lindorff mådde så dåligt över händelserna att hon trodde att inspelningen skulle behöva ställas in.

– Det kommer få alla att tappa hakan, jag blev så chockad, säger hon.

Linda Lindorff.
Linda Lindorff.

Programledaren Linda Lindorff, 48, utlovar en dramatisk säsong när ”Bonde söker fru” har säsongspremiär på TV4.

–Det är fullt av dramatiska vändningar och överraskningar, det kommer få alla att tappa hakan. Jag trodde att jag hade sett allt, säger hon.

Brevskrivare har tagit kontakt med bönderna Mats Thomsson, Patrik Fernlund, Erik Parai Arnesson och Pontus Mikaelsson i jakt på kärlek, men enligt Lindorff kommer hjärtan att krossas. Hon själv blev så starkt påverkad av händelserna att hon drar paralleller till dramat som utspelade sig i programmet för två år sedan.

Årets bönder i ”Bonde söker fru”.
Årets bönder i ”Bonde söker fru”.

”Så här kan man inte göra”

– Rent känslomässigt, hur jag mådde av det, det var i stil med Simons sommar, säger hon.

2018 dumpades bonden Simon Ohlsson precis före kärleksresan, genom att hans utvalda brevskrivare aldrig dök upp på flygplatsen.

– Det är den brutalaste dumpning jag varit med om i hela mitt liv, sa Linda Lindorff då.

Enligt programledaren var tv-inspelningen denna sommar i fara.

– Jag blev så chockad, jag trodde att vi skulle behöva avbryta allt, jag kände att det här går inte, jag blev till och med lite upprörd, säger hon.

Flera av bondgårdarna uppges vara inblandade i kärleksdramat. Linda Lindorff gör sitt bästa för att inte avslöja handlingen i förväg, men att döma av det lilla hon ändå berättar uppstår kärlek i programmet, men mellan ”fel” personer.

– Jag kände att ”det här går inte, så här kan man inte göra”. Det gör ont. Hjärtan krossas, men när anledningen är kärleken så är det som det är. Man kan inte tvinga folk att känna och man kan inte tvinga folk att inte känna. Det som känns rätt är det enda rätta och då får man anpassa sig efter det. Kärlek kan göra ont och kärlekens vägar är outgrundliga, säger hon.

Pratade ut med berörda parter

Linda Lindorff erkänner också att hon först överreagerade på händelserna i den kommande säsongen.

– Man är inte mer än människa, det första man tänker är att ingen får bli sårad, men när man sansar sig och tänker efter så kan man inte påverka det man känner. Om kärleken säger att det är på det här viset så måste man anpassa sig. Och efter att ha pratat med berörda parter så tycker jag att det var det enda rätta.

Men förstår jag dig rätt om bönderna byter partners med varandra?

– Nu säger jag inte mer om detta, för då blir det inget roligt. Du får tänka som du vill, men jag kan inte avslöja mer för vi ska inte gå händelserna i förväg, säger Linda Lindorff.

”Bonde söker fru” har säsongspremiär onsdag 23 september 20.00 i TV4.

Publisert:

LÄS VIDARE