Niklas Strömstedts brev om åldersoron med Jenny: ”Mycket äldre”

Artisten: ”När jag är 104 är hon bara 90”

Det skiljer 14 år mellan makarna Strömstedt.

I ”Tillsammans med Strömstedts” läser Niklas upp ett brev till Jenny om oron över åldersskillnaden som rör henne till tårar.

– Livet är som en glass. Jag har tuggat i mig mer än halva och den smälter ju jävligt fort, säger han till Aftonbladet.

Niklas Strömstedt, 62, och Jenny Strömstedt, 48, får i ”Tillsammans med Strömstedts” i uppgift av Christina Schollin, 83, att skriva brev till varandra och sedan läsa upp dem.

När Niklas Strömstedt läser upp sitt brev blir Jenny Strömstedt tårögd.

– Nu tänker jag på hur det ska bli sedan när jag är gammal och mycket äldre än du. Kommer vi ha hunnit med allt vi vill ha gjort då?, läser Niklas Strömstedt upp.

– Nu börjar jag ju gråta. Jag skrev inte så fint som du. Men det handlar ju om det – att vi ska hitta någon gemensam idé om hur vi ska använda den här tiden, för det är hemskt att tänka på, men den är ju ändlig. Det är så mycket jag vill hinna göra. Det här blev ju jättesorgligt, säger Jenny Strömstedt.

Jenny Strömstedt blir tårögd när maken Niklas läser upp sitt brev för henne.
Jenny Strömstedt blir tårögd när maken Niklas läser upp sitt brev för henne.
Jenny och Niklas Strömstedt har varit tillsammans i 14 år.
Jenny och Niklas Strömstedt har varit tillsammans i 14 år.

”Säkert mycket piggare”

Paret har varit tillsammans i 14 år och gifta i 10 år.

När Aftonbladet når Niklas Strömstedt om brevet säger han:

– Ju äldre man blir ju kortare tid har man kvar, så är det ju. Jag är 14 år äldre än Jenny. När jag 104 är hon bara 90. Då är hon säkert mycket piggare än jag.

Brukar du tänka på just de siffrorna, att ni ska bli 104 och 90 år?

– Jag kan ju hoppas det i alla fall. Vi kan väl säga 94 och 80 då. Det är klart att jag hoppas att vi kan få så många år som möjligt. Jag brukar tänka på det lite som att livet är som en glass. Jag har tuggat i mig mer än halva och den smälter ju jävligt fort.

”Barnsligare”

Han konstaterar dock:

– Jag är mycket barnsligare än hon, så vi är ungefär på samma nivå. Och nu är hon lika gammal som jag var när vi träffades. Så man kan ju säga att hon är lika gammal som jag.

Utöver att paret i varje avsnitt har med ett annat känt par som berättar om sin relation får tittarna också veta mycket om deras relation och får följa med på parterapi.

– Det är inte lika tabu att tala om relationer längre. Det är ju relationer som spelar störst roll i livet. Sedan kan det vara en kärleksrelation, eller relationen till sina barn eller sina föräldrar eller kompisar eller vad det nu än är. Men det är det som präglar den största delen av livet. Så det är lite folkbildning tycker jag, säger Niklas Strömstedt.

”Tillsammans med Strömstedts” sänds torsdag 21:00 på TV4 och TV4 Play.

Publisert:

LÄS VIDARE