Tareq Taylor tillbaka som sommarpratare: Både kul och läskigt

Berättar om nära-döden-olyckan i ”Sommar i P1”

Han bröt nacken när han kitesurfade.

För ”Sommar i P1”-aktuella Tareq Taylor infann sig chocken först när han fick se röntgenbilderna.

– Då förstod jag hur nära det var, säger han till Aftonbladet.

Tittarfavoriten och kändiskrögaren Tareq Taylor från ”Trädgårdstider” och det egna programmet ”Tareq Taylors matresa” har fått chansen att sommarprata i år, vilket blir hans andra gång.

– Det är både kul och läskigt på samma gång. När man får chansen så vill man berätta något som ligger en väldigt nära. Förra gången så var det en specifik händelse som det kretsade mycket kring och det var när jag och min fru var med om en bilolycka för många år sedan. Den här gången tänkte jag prata om möten och människor som skapat stora avtryck hos mig.

Tareq Taylor sommarpratar lördag 3 juli.
Tareq Taylor sommarpratar lördag 3 juli.

Tareq Taylor nämner i sin presentationsvideo inför sitt sommarprat en nära döden-upplevelse som satte djupa spår.

– Det var när jag bröt nacken när jag kitesurfade. Efterverkningarna var värre än själva ögonblicket. Olyckan var mer en väldigt kraftig smäll och jag blev rädd, men när jag insåg vad som hade kunnat hända när jag såg röntgenbilderna och förstod hur nära det var, då infann sig någonting annat. Det blev skakigt och känsligt och jag fick en insikt om att ingenting är för evigt och att allting kan ta slut när som helst.

Du är en känslosam person, du har nära till tårarna vilket inte minst märktes i ditt matprogram, hur är det att prata in ett sådant här program?

– Det är tyvärr likadant. Men jag är inte speciellt rädd för att jag ska bli darrig på rösten, är det känsligt så är det känsligt, det får det lov att vara. Det finns ingen anledning att stålsätta sig. Det är väl skönt att någon kan visa lite äkta känslor, men jag får erkänna att jag har blivit känsligare med åren. Min dotter tycker jag är hopplös, jag kan knappt kolla på ”Scooby-Doo” utan att gråta, haha!


Rockbjörnen
Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN