”Game of thrones” live kommer till Sverige

avMathilde Albinsson

1 av 4 | Foto: Helen Sloan / AP

Sju kungariken och sju säsonger i en och samma föreställning.

En liveshow av populära ”Game of thrones”-serien intar Globen 2018.

– Att få ge publiken ”Game of thrones live concert experience” tidigare i år var en dröm som gick i uppfyllelse”, säger berömda kompositören Ramin Djawadi, och som leder orkestern och kören genom föreställningen, i ett pressmeddelande.

Grattis, alla ”Game of thrones”-fans, som i vår får chansen att uppleva Westeros på nära håll i Globen, Stockholm.

Första delen av turnén med ”Game of thrones live concert experience” började i Nordamerika 2017 och hyllades av kritiker och fans som ett måste för alla ”Game of thrones”-fans. Nu intar live-showen arenor runt om i Europa.

Med hjälp av toppmodern teknologi kommer seriens kompositör, Ramin Djawadi, ta med fansen genom sju kungariken och sju säsonger i en musikalisk föreställning, skriver arrangören Live Nation i ett pressmeddelande.

– Att få ge publiken ”Game of thrones live concert experience” tidigare i år var en dröm som gick i uppfyllelse och som springer ur en tre år gammal idé, säger Ramin Djawadi i pressmeddelandet.

Nyckelscener i serien, allt från kärleksmöten till massiva krig, återskapas med hjälp av musik, bilder, scendesign och videoproduktion.

Då släpps biljetterna

Ramin Djawadi leder en orkester, kör och solister som besöker 45 städer i Europa och Nordamerika. Turen kommer till Sverige den 31 maj.

Biljetterna släpps fredagen den 29 september klockan 10.00, men redan nu lanserar HBO ett förköp.

Ramin Djawadi står bakom det Grammy-nominerade soundtracket till Marvels-succén ”Iron man” från 2008. Han har även skrivit musiken till filmer som ”Pacific rim”, ”Clash of the titans” och ”Warcraft” samt till tv-serierna ”Westworld”, ”Flash forward” och ”Prison break”.

ARTIKELN HANDLAR OM