Försäkringsbolag vill slippa hjälpa Usher under sexskandalen

Stäms av två kvinnor och en man för att inte ha berättat om sin herpes: ”Har undanhållit fakta”

1 av 3 | Foto: John Salangsang / AP TT NYHETSBYR N
NÖJE

Ushers försäkringsbolag vill inte hjälpa honom under herpesrättegången.

Tre personer har stämt artisten för att ha utsatt dem för risk för herpes-smitta – men försäkringsbolaget vill slippa betala för hans försvar, uppger People.

Försäkringsbolaget New York Marine vill slippa hjälpa Usher, 38, under den kommande herpes-rättegången, skriver People.

Minst tre personer har stämt artisten för att han inte ska ha upplyst dem om att han bär på det sexuellt överförbara herpes-viruset, något som är lag i Kalifornien om man har sexuellt umgänge.

Hemlighöll smittan

Men New York Marine vill inte betala för sin klients försvar. Försäkringsbolaget har ansökt i en domstol i Los Angeles om att slippa ansvar för stjärnans försvar, eftersom han inte bara hemlighållit sin herpes-smitta för sina sexuella partners, utan även för sitt försäkringsbolag, uppger People.

Bland annat skriver försäkringsbolaget att Ushers försäkring ”inte täcker ansvar för en försäkringstagare som medvetet har dolt eller hemlighållit fakta eller andra omständigheter”. Därför anser man att stjärnan ska stå för sina egna kostnader.

I juli avslöjade Radar Online att Usher betalat ett mångmiljonbelopp till en kvinna som fått herpes efter att hon haft sex med stjärnan. Enligt försäkringsbolaget har Usher hemlighållit detta för dem, skriver People.

Stäms av två kvinnor – och en man

I helgen berättade kändisadvokaten Lisa Bloom att hon kommit i kontakt med ytterligare tre personer som Usher haft sex med utan att upplysa dem om sin könssjukdom.

I går lämnades så stämningsansökan in. Två kvinnor och en man påstår sig ha haft sex med Usher och blivit oroliga för att han ska ha smittat dem med herpes, efter att ha läst Radar Onlines artiklar. Minst en av dessa personer ska också ha visat sig bära på viruset, skriver Daily Mail.

En av kvinnorna, Quantasia Sharpton, 21, som inte smittats med viruset stämmer ändå stjärnan för att ha framkallat lidande och för att Usher inte upplyst henne om att han bar på sjukdomen då de hade sex i samband med hennes 19-årsdag. De andra två i stämningsansökan har valt att vara anonyma.

2009 skilde sig Usher och hans första fru Tameka Foster, 46. 2015 gifte han sig med Grace Miguel, 48.

ARTIKELN HANDLAR OM