Här är domarna i ”Det stora hoppet”

Henrik von Eckermann: ”Väldigt intressant”

1 av 2 | Foto: Johnny Wohlin/TV3
Malin Baryard och Henrik Johnsson.
NÖJE

Världsstjärnor ska bedöma amatörer på hästryggen.

I det nya tv-programmet ”Det stora hoppet” tävlar pappor mot varandra i ridsport.

– Det ska bli väldigt intressant att se hur de här männen som inte har ridit så mycket klarar av uppgiften, med tanke på hur kort tid de har på sig, säger von Eckermann i ett pressmeddelande.

I tv-programmet ”Det stora hoppet” ska pappor tävla mot varandra i ridsport. Deras hästintresserade döttrar ska lära sina pappor att tävla på hästryggen.

Nu presenteras programmets gästdomare. Bland namnen finns bland annat Henrik von Eckermann, världstrea i hästhoppning. I april blev han andra svensk genom tiderna att ta medalj i världscupfinalen i hoppning.

– Det ska bli väldigt intressant att se hur de här männen som inte har ridit så mycket klarar av uppgiften, med tanke på hur kort tid de har på sig, säger von Eckermann i ett pressmeddelande.

”Papporna kan ingenting”

Andra namn som kommer att betygsätta papporna är Peder Fredricson, Carlotte Haid Bondergaard och Rolf-Göran Bengtsson.

Nöjesbladet har tidigare berättat att Henrik Johnsson är programledare.

– Vi ville ge de tävlande papporna de bästa förutsättningarna. När dessa världsstjärnor tackade ja och flög in från olika håll blev allt än mer på riktigt och allvaret större. I denna toppade omgivning är det största hindret för papporna den egna förmågan att rida - känslan, modet och envisheten, säger han i ett pressmeddelande.

I programmet dyker även Henrik Johnssons fru fru upp, elitryttaren Malin Baryard-Johnsson. Hennes roll är att coacha deltagarna.

– Papporna kan ingenting. Vi börjar från noll. Utifrån det så kommer de olika snabbt framåt. Vissa har det lite enklare än andra, har hon tidigare sagt till Nöjesbladet.

Programmet spelas in på Österlen och sänds i höst på TV3 och Viafree.

ARTIKELN HANDLAR OM