”Idol”-Jemimas tårar: ”Hela fredagen var bara kaos”

Foto: MAGNUS SANDBERG
Jemima Hicintuka.
NÖJE

Hon har hyllats av juryn vecka efter vecka.

Men i den fjärde fredagsfinalen genomförde Jemima Hicintuka sin show på skakiga ben.

– Jag har känt sedan veckan började att det inte skulle gå bra, säger hon.

Hyllningarna har haglat över Jemima Hicintuka i ”Idol”.

Men i den fjärde fredagsfinalen kom tårarna.

Jemima tolkade Veronica Maggios ”Jag kommer”. Även om publiken mötte henne med ett öronbedövande jubel, var juryn inte lika övertygad om hennes insats.

– Du har ju fått beröm vecka efter vecka efter vecka av oss och jag tycker att du är ”one of a kind”. I dag måste jag säga att ditt ID föll lite grann när du sjöng den här låten, för jag sitter och jämför med Maggios punkighet och jag gillar dig kanske lite mer i soulfulla låtar. Det räcker inte att du strålar som en sol ikväll, säger Anders Bagge i porgrammet.

Nikki Amini håller med.

– Du känns lite likgiltig i kväll, säger hon.

Men det var något helt annat som låg bakom det kanske inte helt klockrena framträdandet.

– Jag har känt sedan veckan började att det inte skulle gå bra. Jag fick feber och mådde inte bra. Så jag förväntade mig det här. De har ju alltid gillat mig, men jag var inte i själva låten. Jag var inte riktigt i det och kunde inte hitta energi. Jag är fortfarande sjuk och har inte sovit någonting. Jag kan inte sova när jag är sjuk. Jag bara vänder mig hela tiden, så jag skiter i att sova i stället, förklarar hon efter programmets slut.

Hur klarade du av att stå på scen?

– Det är en bra fråga. Jag höll på att ramla ner. Folk sa åt mig att jag måste äta, men jag trodde jag skulle spy då bara. Så hela fredagen var bara kaos, säger hon och berättar att hon försökt hålla styr på sjukdomen med värktabletter.

– Annars gillade jag mitt framträdande. Med tanke på hur jag mår, så tycker jag ändå jag gjorde det bästa av det.

Efteråt kom tårarna. Hon berättar för Gina Dirawi i greenroom att hon är irriterad, eftersom hon var sjuk även i sin slutaudition. Då, liksom nu, kunde hon inte prestera till max.

Efter programmet utvecklar hon känslorna:

– Det blev bara fel. Du vet när man vill ha något so bad och så går det inte så bra. Jag kände själv att jag låg på gränsen. Jag är jätteglad att det finns människor där ute som ändå röstar på mig, säger hon och fortsätter:

– Det fick mig att känna att jag inte är ensam. Det finns faktiskt människor som finns där, som gillar mig även om jag inte presterade så bra, som förstår mig och som vill se mig och som röstar på mig ändå. Och det är jätteviktigt för mig, att jag har en connection med tittarna. Och det kände jag i dag. Jag är så tacksam för det.

Här är alla vinnare av Idol 01:06
ARTIKELN HANDLAR OM

Idol